Válogatott

Storck: nem a góljaink száma a lényeg Andorra ellen, hanem a három pont

A magyar válogatott szövetségi kapitánya nem becsüli le a vasárnapi ellenfelet.

Hétfő délután Telkiben tartott sajtótájékoztatót a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck az Andorra elleni világbajnoki selejtező előtt. A német szakember elmondta, a kézsérülést szenvedett Nikolics Nemanján kívül minden játékos megérkezett a Telki edzőtáborba.

– Méltóképpen szeretnénk búcsúzni a nézőinktől, természetesen győzelemmel. Ha visszanézzük az eddigi eredményeket, és az Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményt, akkor leszűrhető, hogy jól játszik a csapat, jól működik a védelem. Próbáljuk a kreatív tartalmat kialakítani a következő edzéseken, a támadóelemeket sokat fogjuk gyakorolni. Nagyon fontos, hogy minden ellenfelünket méltóképpen tiszteljünk, éppen ezért nem tervezgetjük előre azt, hogy hány gólt fogunk rúgni Andorrának, türelmesen kell fociznunk. Svájcnak nehéz dolga volt Andorra ellen, hiszen egy kompaktul játszó, jó védelemmel rendelkező csapatról beszélünk, amely kevés gólszerzési esélyt adott egy olyan topcsapatnak, mint Svájc – intett mindenkit óvatosságra Bernd Storck.

– Az a lényeg, hogy nyerjünk. Lettországra kitérve, a második félidőben dominánsan játszottunk, elégedett lehetek azzal a teljesítménnyel, ugyanezt kell hoznunk vasárnap is. Sok védővel játszanak, de nem szeretném elárulni, hogy mivel készülünk ellenük. Minél több gólszerzési lehetőséget kell kialakítanunk, és minél hamarabb meg kell szerezni az első gólunkat. Az első meccsen, Feröer ellen nem sikerült átültetni a játékba azt, amit szerettünk volna, de Svájc ellen közel álltunk a győzelemhez. Kezdettől fogva a legfontosabb az volt, hogy 2018-ban ott legyünk a vb-n, ez nem fog változni a továbbiakban sem. Mindenképpen jó dolog, hogy sokat játszanak a kulcsjátékosaink a klubcsapataikban. Fontos, hogy ne csak az edzőtáborban tudjanak gyakorolni, hanem a klubjaikban is, és ebből kifolyólag láthattuk Lettország ellen is a pozitív változást, ez mindenképpen jó jel a jövőre nézve.

Olvasói sztorik