Válogatott

Nagy a baj! Nikolics nem játszhat a világbajnoki selejtezőn

Eltörött a csatár ujja, műtét várhat rá.

Nikolics Nemanja csapata, a Legia Warszawa a Cracovia Kraków csapatát fogadta vasárnap este a lengyel bajnokság 15. fordulójában, és 2-0-ra le is győzte.

A Legia első gólját a magyar válogatott támadója, Nikolics Nemanja szerezte a 43. percben, a győzelmet pedig Radovic találata biztosította be az utolsó másodpercekben.

A szezonban már hét bajnoki gólnál járó Nikolics a mérkőzésen végig pályán volt, ám a lefújást követően egyre nagyobb fájdalmat érzett a kezében.

– Itt vagyok a kórházban és sajnos nincs jó hírem: el van törve az ujjam – ugyanaz, amelyik az Eb előtt is megsérült. Az orvosok műtétet javasolnak, de csak a következő napokban derül ki, hogy muszáj-e megoperálni a kezem. Kénytelen vagyok kihagyni a válogatott vb-selejtezőjét, és a svédek elleni felkészülési meccset. Beszéltem Bernd Storck szövetségi kapitánnyal, aki elfogadta a lengyel orvosok döntését, mely szerint nem utazhatok haza, egyben jobbulást és mielőbbi gyógyulást kívánt. Nagyon bánt, hogy nem csatlakozhatok a kerethez, de meg kell értenem, hogy amennyiben nem akarok hosszabb időt kihagyni, most a teljes gyógyulásra kell koncentrálnom. Ugyanakkor nézni fogom mindkét meccset, lélekben a fiúkkal leszek, és nagyon szurkolok, hogy az idei utolsó két feladatot is sikerrel vegye a csapat – mondta az mlsz.hu-nak Nikolics.

A magyar válogatott november 13-án, 18 órakor Andorrát fogadja világbajnoki selejtezőn a Groupama Arénában, majd két nappal később, 19:45-től felkészülési mérkőzést játszik a svédekkel, ugyancsak a Groupama Arénában.

Olvasói sztorik