Válogatott

Munkanélküli, mégis ász a Lipcse kapujában Gulácsi Péter

Elismerően ír a német lap a 26 éves magyar kapusról: a következő szezonban is számítana rá a Lipcse.

Hosszabb interjút készített aMitteldeutsche Zeitung Gulácsi Péterrel, aki az őszi szezonban alapemberré nőtte ki magát a Bundesligában újonc, ám remeklő RB Leipzignél. A lap legfrissebb cikkében „munkanélküliként” mutatják be a magyar kapust, mivel az elmúlt mérkőzéseken kevés dolga akadt a kapuban. Gulácsi szerint ugyanakkor fázni és unatkozni sem fog a soron következő, Mainz elleni bajnokin.

– Az adrenalin, illetve a stadion hangulata, egy-egy hátrapassz, vagy egy hosszú keresztlabda a csapattársamtól mindig éberen tart. Nem fordult még elő olyan, hogy negyed óránál tovább nem értem volna a labdához – meséli a játékos.

A lap igazi modern kapusként mutatja be a lipcseieknél csak Pete-ként becézett magyart, aki nemcsak jó vonalkapus, de a beívelt labdákra is remekül csap le. A szerző szerint azért „ász”, mert nemcsak a szeme jó, hanem kitűnő a lábmunkája.

– Jelen pillanatban ott tartok, ahol szerettem volna, ahogy elterveztem a pályafutásomat. Még mindig csak 26 éves vagyok, a továbbiakban újabb és újabb tapasztalatot szeretnék gyűjteni. Játszottam már Angliában és Ausztriában, kipróbáltam magam a harmad- illetve a másodosztályban, most pedig a német élvonalban védhetek. Számítanak rám a nemzeti együttesnél is, szóval jó úton haladok. Ugyanakkor azt gondolom, ez még csak a kezdet. Soha nem vagyok elégedett a teljesítményemmel, gyorsabb szeretnék lenni és még jobb a labdakezelésben. Olyan típusú játékos vagyok, aki mindig többet és jobbat akar nyújtani. Az RB Leipzignél jobb helyen nem is lehetnék most – nyilatkozta a hálóőr, akiről a német lap azt írta: a következő szezonban is a lipcseieket erősíti majd.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik