Válogatott

Négy újonc Bernd Storck legújabb keretében

A szövetségi kapitány ezúttal 28 játékost hívott be az Andorra és a Svédország ellen készülő magyar válogatottba.

A megszokott 23 fős kerethez képest öttel több játékost hívott be Bernd Storck szövetségi kapitány a válogatott keretébe, amely az Andorra elleni világbajnoki selejtezőre és a Svédország elleni barátságos összecsapásra készül.

A magyar válogatott november 13-án, 18 órakor Andorrát fogadja világbajnoki selejtezőn a Groupama Arénában, majd két nappal később, 19:45-től felkészülési mérkőzést játszik a svédekkel, ugyanott.

A korábban kihirdetett 16 légiós listáját 12 itthon szereplő játékossal egészítette ki a szövetségi kapitány, ehhez a 28 főhöz csatlakozik majd a Svédország ellen búcsúzó Király Gábor és Juhász Roland november 14-én, vagyis a búcsúmeccsüket megelőző napon.

A válogatott összetartásán korábban már részt vett Botka Endre (Bp. Honvéd), Berecz Zsombor (Vasas), Hangya Szilveszter (Vasas) és Nagy Dominik (Ferencváros), ám a válogatott meccskeretében először kapnak lehetőséget az U21-es válogatottban bizonyított fiatalok.

– Küzdelmes meccsre számítunk, Andorra igen kemény stílusban játszik. A világbajnoki selejtező az első számú prioritás számunkra, először kizárólag erre a mérkőzésre kell koncentrálnunk – mondta az MLSZ honlapján Bernd Storck. – A második – Svédország elleni – meccset mindössze két nappal a selejtezőt követően játsszuk, így a megszokottnál több játékost kellett meghívnom, így ezúttal meglehetősen bő keretünk van. Ugyanakkor ez a bővebb keret, és a barátságos mérkőzés egyben lehetőséget ad arra is, hogy több fiatal játékost is meghívjak, akik most először csatlakozhatnak az A-válogatott keretéhez. Ők az utóbbi időszakban mindannyian kiválóan teljesítettek klubjaikban, illetve bizonyították már tehetségüket az U21-es válogatottban is. Szeretnénk megmutatni nekik az A-válogatott hangulatát, és látni szeretnénk, hogyan tudnak együtt dolgozni velünk. Az is előfordulhat, hogy a jól teljesítők megmutathatják, mire képesek a felnőttek között nemzetközi szinten. Azonban maga a tény, hogy az utóbbi időben mutatott teljesítménye alapján több fiatalt is meghívhattam, mindenképpen biztató a jövőre nézve – tette hozzá a szövetségi kapitány.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Dibusz Dénes (Ferencváros)

Gulácsi Péter (RB Leipzig)

Király Gábor (Swietelsky-Haladás)

Megyeri Balázs (Greuther Fürth)

Védők:

Botka Endre (Budapest Honvéd)

Bese Barnabás (Le Havre)

Fiola Attila (Videoton FC)

Guzmics Richárd (Wisla Kraków)

Juhász Roland (Videoton FC)

Kádár Tamás (Lech Poznan)

Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva)

Lang Ádám (Dijon)

Pintér Ádám (Ferencváros)

Hangya Szilveszter (Vasas)

Középpályások:

Berecz Zsombor (Vasas)

Elek Ákos (DVTK)

Gera Zoltán (Ferencváros)

Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin)

Kleinheisler László (Darmstadt)

Lovrencsics Gergő (Ferencváros)

Nagy Ádám (Bologna)

Nagy Dominik (Ferencváros)

Vida Máté (Vasas)

Támadók:

Böde Dániel (Ferencváros)

Dzsudzsák Balázs (al-Vahda)

Németh Krisztián (al-Garafa)

Nikolics Nemanja (Legia Warszawa)

Priskin Tamás (Slovan Bratislava)

Stieber Zoltán (Kaiserslautern)

Szalai Ádám (Hoffenheim)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik