Válogatott

Szinte biztos: megbundáztak egy vb-selejtezőt

A máltai kapus nyilatkozott.

Október közepén robbant a bomba, mely szerint a Litvánia-Málta világbajnoki selejtezőt – amelyet október 11-én játszottak – fogadási csalás gyanújával vizsgálják.

A botrányról most újabb információk derültek ki. Andrew Hogg, a máltaiak kapusa ugyanis elárulta, hogy a mérkőzést megelőzően FIFA-dolgozók léptek be az öltözőbe, hogy figyelmeztessék őket: lehet, hogy a találkozót elcsalják. Az esetet mindkét szövetség és a The Sun forrásai is megerősítették.

Erre a beérkezett fogadásokból következtettek, ugyanis gyanúsan sok tét érkezett arra, hogy Litvánia két vagy annál több góllal győz. A végeredmény 2-0 lett, mindkét találat a 75. perc után esett.

– Furcsa volt és kellemetlen. Mintha megvádolnának minket. Tudtam, hogy semmi rosszat nem tettem és fogalmam sem volt, hogy miről beszélnek. Ennek ellenére azon gondolkodtam, hogy ha valamit elrontok, a rendőrségen köthetek ki. A gólokról nem tehettem, három-négy nagy védést is bemutattam, jelezve, hogy a legjobbamat nyújtom. Nincs mit rejtegetnem – fogalmazott Hogg.

https://www.youtube.com/watch?v=jklYsMxgbC8

Hat perccel a meccs vége előtt újabb furcsa dolog történt: elképesztően nagy tétek érkeztek egy második gólra – írta a The Sun. Ez végül egy tizenegyes és kiállítás képében meg is jött.

– Ha leülsz gondolkodni, érthető, miért gyanakszanak az emberek a tizenegyes miatt. Szomorú helyzet. Én viszont nem tudok senkiről, aki részt vett volna csalásban – tette hozzá a máltai hálóőr.

Amennyiben bebizonyosodna, hogy fogadási csalásról van szó, a selejtezőcsoport káoszba fulladhatna: mérkőzések újrajátszására és eredmények eltörlésére kerülhet sor.

Olvasói sztorik