Válogatott

Storck kihirdette a légióskeretet a világbajnoki selejtezőre

Tizenhat külföldön játszó magyar játékos készülhet Andorra és a svédek ellen.

Bernd Storck szövetségi kapitány egyelőre csak a külföldön játszó labdarúgókat nevezte meg az Andorra és a Svédország elleni novemberi mérkőzésekre.

A magyar válogatott november 13-án Andorrát fogadja világbajnoki selejtezőn a Groupama Arénában, majd két nappal később felkészülési mérkőzést játszik a svédekkel, ugyancsak a Groupama Arénában. Bernd Storck megnevezte azt a 16 légióst, akikre számít a két mérkőzésen, a keret a hétvégi bajnoki fordulót követően egészül ki az itthon játszó labdarúgókkal.

– Számomra az Andorra elleni vb-selejtező határozza meg a mostani felkészülési időszakot, ezen a mérkőzésen a legjobb teljesítményünket kell nyújtanunk saját közönségünk előtt, számunkra most ez a legfontosabb – mondta az mlsz.hu-nak a szövetségi kapitány.

Bernd Storck nem változtatott különösebben a keret összetételén a következő két mérkőzésre sem, a külföldön játszó meghívottak lényegében ugyanazok, mint az elmúlt időszakban. A szövetségi kapitány a jövő hét első felében egészíti ki a keretet a Magyarországon játszó meghívottakkal, mert a hétvégi forduló során több bajnoki mérkőzést is megtekint, és ezeken kiemelten figyeli majd a válogatott szempontjából fontos játékosokat.

– Ami a svédek elleni meccset illeti, a legfontosabb, hogy nagyszerű játékosainktól méltó búcsút vegyünk. Ugyanakkor az is a célunk, hogy új, főként fiatal labdarúgókkal tudjuk tesztelni a saját játékstílusunkat – fogalmazott a szakember, majd hozzátette: még korai erre a mérkőzésre koncentrálni, most mindenkinek az Andorra elleni vb-selejtezőre kell összpontosítania százszázalékosan.

A válogatott keret légiósai:

Kapusok: Gulácsi Péter (RB Leipzig), Megyeri Balázs (Greuther Fürth)

Védők: Bese Barnabás (Le Havre), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Kádár Tamás (Lech Poznan), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva), Lang Ádám (Dijon)

Középpályások: Kleinheisler László (Darmstadt), Nagy Ádám (Bologna)

Támadók: Dzsudzsák Balázs (al-Vahda), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin), Németh Krisztán (al-Garafa), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Stieber Zoltán (Kaiserslautern), Szalai Ádám (Hoffenheim)

Olvasói sztorik