Válogatott

Messi visszatér, hogy kihúzza az argentin válogatottat a csávából

Az „albiceleste” csak ötödik Dél-Amerikában, de legalább az ötszörös aranylabdásra számíthat. Rojo és Lamela nem lesz ott.

Megdöbbentő módon egy mérkőzéssel túl a vb-selejtezősorozat felén Argentína mindössze az 5. helyen áll a 10 dél-amerikai válogatott közül. Amennyiben itt is fejeznék be a küzdelmeket, azt jelentené, interkontinentális pótselejtezőre kényszerülnek.

Mindennek tetejébe nem is várnak könnyű meccsek az argentinokra, hiszen novemberben Brazília és Kolumbia lesz a két soron következő ellenfél – papíron talán éppen ők számítanak a legerősebbeknek.

Egy jó hír azonban így is akad Edgardo Bauza válogatottja számára: az ötszörös aranylabdás Lionel Messi sérülését követően vállalja a fellépést a vb-selejtezőkön. A Barca klasszisa az elmúlt három találkozót kénytelen volt kihagyni, Argentína pedig hét pontot vesztegetett el Paraguay, Peru és Venezuela ellen.

Bauza 26 fős kerete november 10-én Belo Horizontében játszik az ősi ellenség brazilokkal, november 16-án pedig Kolumbiát fogadja.

Első válogatott meghívóját kapta Julio Buffarini, a San Lorenzo játékosa, illetve Marcos Acuna, a Racing Club középpályása. Nem lesz viszont ott Rojo, Lamela és Kranevitter sem.

Az argentin keret

Kapusok: Sergio Romero (Manchester United), Nahuel Guzman (UANL Tigres), Geronimo Rulli (Real Sociedad)
Védők: Facundo Roncaglia (Celta Vigo), Mateo Musacchio (Villarreal), Ramiro Funes Mori (Everton), Martin Demichelis (Espanyol), Pablo Zabaleta, Nicolas Otamendi (mindketten Manchester City), Gabriel Mercado (Sevilla), Julio Buffarini (Sao Paulo), Emmanuel Mas (San Lorenzo)
Középpályások: Javier Mascherano (Barcelona), Lucas Biglia (Lazio), Guido Pizarro (UANL Tigres), Nicolas Gaitan (Atletico Madrid), Ever Banega (Inter Milan), Angel Di Maria (PSG), Enzo Perez (Valencia), Marcos Acuna (Racing Club)
Támadók: Lionel Messi (Barcelona), Angel Correa (Atlético Madrid), Lucas Pratto (Atlético Mineiro), Sergio Agüero (Manchester City), Paulo Dybala, Gonzalo Higuaín (mindketten Juventus)

Olvasói sztorik