Válogatott

Guzmics: a feröeriek további meglepetést okozhatnak

A Wisla jelenleg sereghajtó, de a magyar bekk a lengyel szurkolóknak is bizonyítana.

Hosszabb interjút közölt a Wisla Kraków hivatalos oldalaGuzmics Richárddal, akit a magyar válogatott utolsó két vb-selejtezős mérkőzéséről is kérdeztek.

– A svájciak ellen nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, számos lehetőségünk nyílt a gólszerzésre, az eredmény miatt mégis rendkívül csalódottak voltunk. A vereség ellenére a szurkolók mellettünk álltak a lefújás után is, hiszen remek párharcot láthattak. Lettország ellen nagyon kellett már a győzelem, de előzetesen nem számítottunk könnyű mérkőzésre. Minden ellenfél komoly erőpróbát jelent a selejtezős-sorozatban, ezt a lengyelek is megtapasztalhatták a Kazahsztán és Örményország elleni találkozókon. Remélem, a jól kezdő feröeriek további meglepetésre is képesek lesznek, talán a portugáloktól vagy Svájctól is pontot rabolhatnak.

Guzmics szerint a sikeres Eb-szereplés után az ország megítélése megváltozott.

– Sok minden megváltozott Magyarországon a nyári torna után. Most már az a tendencia, hogy hetekkel a mérkőzéseink jegyet sem lehet vásárolni a hazai pályás fellépéseinkre.

A Wisla Krakków gyengébben kezdte az új szezont, de Guzmicsék kezdenek rátérni a helyes túra – négy bajnoki óta veretlenek.

– Keményen dolgoztunk, hogy minél több pontot gyűjtsünk be. Az elmúlt hetek eredményeinek köszönhetően az öltözőben sokkal jobb a hangulat, mint korábban. Szeretnénk a szurkolóinknak is bizonyítani, hogy erős csapat vagyunk. Nem csak a védelmünk teljesít jól az utóbbi időben, de támadásban is hatékonyan vagyunk. Célunk, hogy minél több pontot gyűjtsünk és végre feljebb kapaszkodjunk a tabellán – árulta el Guzmics Richárd.

Olvasói sztorik