Válogatott

Vanczákot is meghívták Királyék búcsúmeccsére, de Storck nem küldi pályára

Hiába készül ünnepre a svédek elleni barátságos mérkőzésen a válogatott, akad, akiben maradhat egy tüske… A nemzeti szerelést 79-szer magára húzó védő, Vanczák Vilmos (33) nem lesz ott az együttesben – írja a Blikka válogatottból már egy ideje mellőzött játékosról.

A futballszövetség (MLSZ) november 15-én hazai pályán, a Svédországgal vívott csatán köszön el a közelmúltban a válogatottól visszavonuló emblematikus focistáktól: a nyári Európa-bajnokságon a legidősebb játékos rekordját megdöntő (14 696 napos), illetve a csapatban legtöbbször, 107-szer pályára lépő Király Gábortól, s a rangsorban 94 meccsel negyedik Juhász Rolandtól.

A honi szurkolók a közösségi oldalakon felvetették, a válogatottban utoljára 2015. szeptember 7-én Belfastban, az északírek elleni meccsen (1-1) pályára lépő Vanczák Vilmos szintén megérdemelné a tisztes búcsút.

– Megkeresett az MLSZ, s el is fogadtam a meghívást. A találkozó előtt elbúcsúztatnak, de pályára nem lépek. Bernd Storck szövetségi kapitány csak két cserét szeretne elhasználni a visszavonulókra, Király és Juhász lesz a csapatban a pályán – árulta el a Blikknek az NB II-es Puskás Akadémiába a nyáron Svájcból hazaigazoló védő, aki egyébként a hét végén győztes gólt fejelt a Siófok ellen.

Persze megvan a mellőzés oka: a svédek elleni elsősorban felkészülési meccs, melynek keretében elbúcsúztatják az Eb-csapat két visszavonulóját. A találkozó tehát nem csak az ünneplésről szól – hiszen Vanczákon kívül Hajnal Tamásnak is megköszönhetnék a címeres szereplését –, hanem arról, hogy Bernd Storck tudjon kísérletezni is, fiatalokat kipróbálni erős együttes ellen. Mivel Király és Juhász jól ismeri a csapat játékrendszert, így ők a pályán is elbúcsúzhatnak.

Olvasói sztorik