Válogatott

Gulácsi jobb, mint egy átlagos kapus

Türelmének és higgadtságának köszönhetően ért révbe a 26 éves magyar.

Hosszabb cikket szentelt Gulácsi Péternek a Kicker, a német lap elismerően ír a magyar válogatott elsőszámú kapusáról. Kiemelik, hogy türelmével és aprólékosságával, gondosságával sikerült feljebb kapaszkodnia a kapus-ranglétrán. Azt írják, remek tulajdonságainak köszönhetően nem csak a nemzeti együttesnél, de klubcsapatában, az RB Leipizgnél is biztos pontja a kezdőcsapatnak.

A Kicker kiemeli: első szezonjában csak második számú kapusként számoltak vele, ám Fabio Coltorti sajnálatos sérülése után élni tudott az eséllyel. Kitartó munkájának köszönhetően mára a Bundesliga-újoncnál rendre vele kezdődik a csapat kezdője. A Lipcsében csak „Pete”-ként becézett magyar hálóőrről így nyilatkozott az edzője.

– Azt gondolom, Pete személyében olyan kapusunk van, aki nem mindig villant nagyot, de rendszeresen képes jó átlagot hozni. Remek teljesítményt nyújt minden mérkőzésen – mondta Ralph Hasenhüttl.

Gulácsi Péter Kicker-átlaga 2,83 pont – a szerző szerint jól mutatja, hogy ez egyelőre nem kiemelkedő átlag, de sokkal jobb annál, mint amire egy átlagos hálóőr képes.

Gulácsi minden körülmények között szolid és nyugodt tud maradni, ezért képes jó teljesítményt nyújtani – emelte ki klubedzője.

A Kicker szerint ezen remek tulajdonságainak köszönhetően örökölhette meg Király Gábor helyét a magyar kapuban, a Lettország elleni vb-selejtezőt pedig kapott gól nélkül abszolválta.

Nagyon örülök, ha számolnak vele a nemzeti együttesben is, a lettek ellen remek munkát végzett – értékelte a hálóőr teljesítményét a lipcsei mester.

Olvasói sztorik