Válogatott

Megvan, ki ellen búcsúzik Juhász és Király a válogatottól

Andorra után még egy meccs vár a magyar válogatottra.

Válogatottunk november 13-án játssza idei utolsó vb-selejtező mérkőzését, az ellenfél az andorrai csapat lesz a Groupama Arénában. Két nappal később, november 15-én szintén pályára lép a válogatott, mégpedig a svédek ellen, ugyancsak a Groupama Arénában. A mérkőzés megfelelő alkalom lesz arra, hogy méltóképpen búcsúztassuk el a közelmúlt emblematikus labdarúgóit, akik visszavonulnak a válogatottól.

A svédek elleni találkozó – amellett, hogy az utóbbi évtized meghatározó labdarúgóinak a búcsújátéka lesz – fontos állomása a magyar csapat felkészülésének is. Bernd Storck szövetségi kapitány kifejezetten erős ellenfelet keresett erre az időpontra, és az idei Európa-bajnokságon is szereplő skandináv együttes megfelel ennek a kritériumnak.

Bernd Storck kiemelte: a svédek elleni találkozó fontos szakmai célokat szolgál, hiszen a tavaszi vb-selejtezőkre való felkészülés, valamint a fiatal labdarúgók beépítése szempontjából minden egyes felkészülési mérkőzésnek komoly szerepe van.

A svéd válogatott jó formában szerepel az ősszel, három forduló alatt megszerzett hét pontjával vezeti csoportját, holtversenyben a franciákkal. A mieink elleni mérkőzés előtt négy nappal, november 11-én éppen Franciaországban játszik vb-selejtezőt a Janne Anderson vezette skandináv együttes.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik