Válogatott

Gulácsi nem a következő Király Gábor akar lenni

Egyszerre két álma is valóra vált a válogatott kapusának.

A német Bildmegszólaltatta Gulácsi Pétert a svájciak elleni vereség és a lettek legyőzése után. Az RB Leipzig 25 éves játékosa kifejtette: a mostani szezon nagyon különleges számára, hiszen két álma is valóra vált, a válogatottban és a Bundesligában is első számú kapus.

„Sok türelemre és kemény munkára van szükség. Fontos, hogy hideg fejjel tudjak dönteni – magyarázta Gulácsi, akit Storck óriásának nevez a szerző. – Még mindig van hét selejtezőmérkőzésünk. Ha sikerülne Svájcot és Portugáliát meglepnünk, maradna esélyünk a világbajnoki kijutásra.”

Gulácsi a válogatottbeli elődjéről, Király Gáborról elmondta: „Ő Magyarországon különleges, de nem akarok a következő Király lenni, hanem a saját erősségeimmel szeretném segíteni a válogatottat”.

„A célom, hogy ne kapjunk gólt, ami fél győzelmet jelent, hiszen elöl mindig jók vagyunk legalább egy rúgott gólra” – mondta a kapus a lipcsei csapatról.

Edzője, Ralph Hasenhüttl nagyon elégedett a magyarral: „Az tetszik benne, hogy magabiztosan és nyugodtan teszi a dolgát. Ilyen egy modern kapus. Eljárt az idő azok felett, akik aki csak ordibálnak hátul”.

Olvasói sztorik