Válogatott

Vida: Svájc ellen jobbak voltunk, mint Lettországban

A válogatottban tétmeccsen is bemutatkozó középpályás szerint sikerült fenntartaniuk a csapategységet.

A Lettország elleni 2-0-ra megnyert idegenbeli találkozón a 83. percben lépett pályára a Vasas játékosa, Vida Máté. A sérülést szenvedő Gera Zoltán helyére állt be a középpályás, aki így tétmérkőzésen is bemutatkozott a felnőtt válogatottban. Vida az angyalföldiek hivatalos honlapjának elmondta, nem tudta előre, hogy be fogják állítani.

– A 70. perc környékén szólt nekem a szövetségi kapitány, hogy menjek melegíteni, mert Gera Zoli helyett fogok majd pályára lépni – kezdte Vida, majd kitért arra is, mennyiiben voltak ezek a percek mások, mint az Elefántcsontpart felkészülési találkozón, ahol szintén lehetőséget kapott.

– Ugye ez tétmeccs volt, bár gyanítom, ez a válasz senkit sem lep meg. Itt muszáj volt nyernünk, mivel az előző két selejtező-mérkőzés nem sikerült jól, így fontos volt, hogy jól játsszunk, beleértve magamat is. Abban is más volt ez a találkozó, hogy ezt megnyertük.

Vida a Svájc elleni találkozót csupán a kispadról nézte végig, de így is hasonlóságot vél felfedezni a két vb-selejtezőn.

– Egy közös vonás volt a két meccsben: óriási buzdítást kaptunk a szurkolóktól, amit ezúton is nagyon köszönök. Mindkét találkozón ez sokat segített. Ami a szakmai részt illeti, meg kell, hogy mondjam, szerintem Svájc ellen jobban játszottunk, mint most a lettek ellen. Az első meccsen nem állt mellénk a szerencse, peches egyéni hibákból kaptuk a gólokat, ami ott megpecsételte sorsunkat. A második meccsen mi irányítottuk a mérkőzést és sikerült fenntartanunk a csapategységet, ami fontos alapelem.

Vida visszatért klubcsapához, mellyel a hétvégén az élről várják az MTK Budapest elleni hazai összecsapást.

– Arról beszélgettünk többen a csapatban, hogy szeretnénk minél hamarabb elérni azt a pontszámot, amivel tavaly bennmaradtunk. Ez 32 pont, amihez még most 10 pont hiányzik. Onnantól pedig nyugodtabban tudunk játszani. Várhatóan lesznek még ugyan nehéz meccseink, de jó lenne az elején maradni. Amennyiben ez összejön, sok rossz dolog már nem érhet minket – zárta a 20 éves játékos.

Olvasói sztorik