Válogatott

„Storck kapitány nem kedveli Nikolicsot, ez egyértelmű”

Nagy László a győzelem ellenére sem elégedett a lettek ellen mutatott játékkal.

Mint ismert, a magyar válogatott hétfő este 2-0-ra legyőzte Lettországot idegenben, ezzel harmadik meccsén megszerezte első győzelmét a 2018-as vb-selejtezőben. A nagyon fontos három pont megszerzése ellenére azonban nem mindenki volt elégedett – Nagy László, az Újpest korábbi huszonötszörös válogatott támadója a mutatott játékot kritizálta a JochaPressnek adott interjújában:

– Amit vártunk, megkaptuk – lőttünk két gólt, a győzelem pedig nem forgott veszélyben. Azonban a svájciak elleni lendület sehol nem volt, mint ahogy a norvégok ellen a pótselejtezőben mutatott küzdés sem, ami pedig számomra a legfontosabb. A most megszerzett pontok egyébként sem pótolják az elvesztetteket: Svájc ellen sem lett volna szabad kikapnunk, de a Feröer elleni döntetlen az, ami igazán fáj. Bejött egyébként a jóslatom, Portugália bedarálta a szigetországot, ennyivel jobb csapat a luzitán, mint a mienk: a játékosok nem nyafogtak már hetekkel előre a műfű meg a szélvihar miatt, hanem igazi profik módjára rúgtak egy hatost.

Az Újpest felnőtt csapatánál eltöltött 25 szezon alatt 94 gólt vágó csatár ezután néhány játékosról is ejtett pár szót:

– Nikolics Nemanja játéka erőteljes, de hiába nagy küzdő a játékos, Storck kapitány nem kedveli őt, ez egyre világosabb. Pedig a magyarnál erősebb lengyel bajnokság gólkirályát jegelni vagy lecserélni luxus szerintem. Gyurcsó Ádám gyors és lendületes, élt a lehetőséggel, és Vida Máté is tehetséges, meglátjuk majd, mennyire lehet rá építeni. Király Gábor és Juhász Roland viszont nagyon hiányzik a csapatból: Gulácsi jól védett, de Király sokkal jobban irányította a védelmet, és Juhász rutinja és játékintelligenciája sem pótolható egykönnyen – vélte Nagy László.

Olvasói sztorik