Válogatott

Sabala szerint a 3-2-es hazai győzelem sem lett volna irreális

A lettek támadója rossz helyzetkihasználást emleget, csak úgy, mint az ottani lapok többsége.

A Svájc elleni pénteki meccshez képest valamelyest gyengébb játékkal és egy kis szerencsével, de végül 2-0-ra hozta a kötelezőt a magyar válogatott hétfőn Lettországban. A hazaiaknál természetesen csalódottak voltak az emberek, hiszen a Feröer-szigetek elleni bukta után ismét nulla pontot hoztak össze, de pozitívumként emlegetik a javuló játékot.

A lett Apollo Sport szerint a magyaroknak csupán két helyzetük volt, és mind a kettőt kihasználták, míg nekik sorozatban jöttek a helyzetek. Az oldal idézi a lett szövetségi kapitány, Marians Pahars mérkőzés utáni nyilatkozatát is.

– Ilyenkor egyáltalán nem számít, hogy jól játszottunk, kikaptunk, senki nem elégedett ezzel. Jó szellemben játszottak a játékosaim, úgy, ahogyan azt előre megbeszéltük, hálás vagyok nekik ezért. A szurkolóknak is szeretnék köszönetet mondani, végig drukkoltak nekünk. Ez a támogatás most nagyon jól jön nekünk, mert nincs jó hangulat a csapaton belül két ilyen vereség után. A magyarok kegyetlenül kihasználták lehetőségeiket – zárta csalódottan Pahars.

A diena.lv honlap szerint is egyértelműen a rossz helyzetkihasználás döntött, összességében nem elégedetlenek a csapat teljesítményével, de ennyi helyzetből illett volna gólt, vagy gólokat lőni. Ugyanezen az oldalon nyilatkozik a hazaiak támadója, Valerijs Sabala is.

– A tegnapi meccsünkön már sokkal jobbak voltunk, mint a hétvégén Feröer ellen. Akár még a meccset is megnyerhettük volna három-kettőre, ha sikerül berúgnunk a helyzeteinket. A magyarok nagyon jól teljesítettek az Eb-n, mi is láttuk, ahogy a kontinens legjobb csapataival felvették a versenyt, viszont a torna után visszaesett a teljesítményük, csakúgy, mint Hollandiának a 2014-es vb-bronzérme után. Azt gondoltuk, jobbak lesznek, de sajnos így is nyertek.

A TVNet.lv megjegyzi, a második félidő elején történt Gļebs Kļuskins elleni buktatásért tizenegyes járt volna a hazai csapatnak, de a játékvezető sípja néma maradt.

Olvasói sztorik