Válogatott

Fontos győzelem! Lettországban nyert a magyar válogatott

Gyurcsó első félidőben szerzett gólja után Szalai Ádám találatával nyertünk 2-0-ra világbajnoki selejtezőn.

Világbajnoki selejtező, B-csoport, 3. forduló

Lettország–Magyarország 0-2 (0-1)
Riga, 4000 néző. Játékvezető: Gil (lengyel)
Lettország: Vanins – Maksimenko, Gorkss, Jagodinskis, Gabovs – D. Ikaunieks, Tarasovs, Visnakovs (Zjuzins, 57.) – Laizans (Karasausks, 78.), Kluskins (J. Ikaunieks, 68.) – Sabala. Szövetségi kapitány: Marians Pahars
Magyarország: Gulácsi – Bese, Guzmics, Kádár, Korhut – Gyurcsó, Nagy Á., Gera (Vida, 83.), Dzsudzsák – Nikolics (Kleinheisler, a szünetben), Szalai. Szövetségi kapitány: Bernd Storck
Gólszerzők: Gyurcsó (10.), Szalai (77.)

A két forduló után három ponttal álló Lettország vendégeként lépett pályára a magyar válogatott hétfő este a világbajnoki selejtezősorozat európai B-csoportjában. A mieink az első két fordulóban egy pontot gyűjtöttek.

A találkozóról ezúttal is folyamatosan frissülő hírfolyammal jelentkeztünk.

Vége! Fontos három pontot szerzett a magyar válogatott! Portugália hatot rúgott Feröeren, míg Svájc 2-1-re verte Andorrát, így a B-csoport állása három kört követően:

1. Svájc 9 pont, 2. Portugália 6 pont, 3. Magyarország 4 pont (4-3), 4. Feröer-szigetek 4 pont (2-6), 5. Lettország 3 pont, 6. Andorra 0 pont


91. perc: Gulácsi nagyon nagyot mentett, a rövid sarokból szedte ki a labdát.

83. perc: Gera helyén Vida folytatja. Dzsudzsák szabadrúgása közben Tarasovsot találta telibe, összeesett a lett.

Közben durrannak a magyar petárdák.

77. perc: hatalmasat védett a hazai kapus. Szalai csúsztatott kapura egy szabadrúgást, a labda a léc alá tartott. A szögletből Szalai már nem hibázott fejjel!!! 2-0 ide!

73. perc: Sabala végre megkapta a neki már nagyon kijáró sárga lapot. Közben Gerát a partvonal mellett ápolják – őt is a lett támadó taglózta le, aki most Guzmics felrúgásáért kapott lapot.

68. perc: az elmúlt percekben már mi dominálunk. Harcosan megszerezzük a labdát, amit aztán pontosan járatunk, futtatjuk a letteket.

60. perc: Gyurcsó megint! Befelé cselezett majd a rövidet vette célba, de a kapufa kisegítette a hazaiakat.

54. perc: veszélyes lapos lövés, Gulácsi öleli magához. Fontos volt, hogy ne pattanjon ki, mert robbant rá egy másik támadó. A fordulásból Bese lőtt, Szalait találta telibe.

53. perc: végre valami! Gyurcsó lőtt takarásból, de megkaparintotta a kellemetlen lövést a kapus.

49. perc: keményen letámadnak a lettek, nem engednek ki minket a térfelünkről. Sabala lép ki megint a védőink között, Gulácsi nyeri az egy az egyben párharcot. Ez a meccs még nagyon nincs meg…

A szünetben Nikolics helyére Kleinheisler érkezett. Elkezdődött a második félidő.

Szünet! Nem játszunk sokkal jobban, mint az ellenfél, bár biztosabban járatjuk a labdát. Két nagy helyzetet rontottak a lettek, mi belőttük a legnagyobb lehetőségünket.

43. perc: Ikaunieks lépett ki a védőink közül egy kiváló passz után, de a felpattanó labdát mellé lőtte a kivetődő Gulácsi mellett.

40. perc: Dzsudzsák lövését védte a hazai kapus.

39. perc: két lett szöglet, egyik sem volt veszélyes. A másodiknál ráadásul Gulácsit támadták, szabadrúgás kifelé.

31. perc: Korhut kaput nem találó lövése zárja le a magyar támadást. Körbepasszoltuk az ellenfél tizenhatosát.

28. perc: Gulácsi védett. Kicsit leült a játékunk, a semmiből érnek a kapunk elé a lettek.

26. perc: ezt megúsztuk! Gulácsinak az ötös sarkáról adott kötényt Sabala, de a labda elcsorgott keresztbe a gólvonal előtt.

15. perc: egy lett lövés zúg el nem sokkal a kapunk mellett. Gulácsi rajta volt. Előtte Kádár Tamás kapott egy sárga lapot. Neki volt már egy a feröeriek ellen is, így a soron következő vébé-selejtezőn nem játszhat.

10. perc: GÓL! Gyurcsó! 0-1! Nikolics visszapasszolt labdáját a kezdőben ismét helyet kapó támadó a tizenegyespont magasságából lőtte a léc alá.

6. perc: magyar lábakon jár a labda, de Gulácsi egyelőre többször találkozott a játékszerrel, mint Nikolics vagy Szalai.

Elkezdődött a mérkőzés!


Bernd Storck szövetségi kapitány két csatárt jelölt a kezdőbe: Gulácsi – Bese, Guzmics, Kádár, Korhut – Gyurcsó, Nagy Á., Gera, Dzsudzsák – Nikolics, Szalai.

A lettek kezdője: Vanins – Maksimenko, Gorkss, Jagodinskis, Gabovs – Ikaunieks, Tarasovs, Visnakovs – Laizans, Kluskins – Sabala.

Olvasói sztorik