Válogatott

Vereséggel zárta a magyar U21-válogatott az Európa-bajnoki selejtezőket

Mervó egyenlített a görögök ellen, de erre két találattal feleltek a hazaiak.

Európa-bajnoki selejtező

Görögország U21 – Magyarország U21 3-1 (1-0)
Athén, játékvezető: Ardeleanu (cseh)
Magyarország: Banai – Szivacski, Lenzsér, Szilvási, Forgács – Cseke, Szántó (Madarász, 27.) – Holender (Kalmár, a szünetben), Prosser, Géresi (Balogh N., 73.) – Mervó. Szövetségi edző: Michael Boris
Gólszerzők: Donisz (28.), Kolurisz (69.), Kariszisz (83.), illetve Mervó (56.)
Kiállítva: Mervó (91.)

A görögök vendégeként zárta az Európa-bajnoki selejtezőket a magyar U21-válogatott. Két újoncot avatott volna a csapat: Szántó Tamás (SK Rapid Wien) ott volt a kezdőcsapatban, Hegedűs János (Szombathelyi Swietelsky-Haladás) viszont bemelegítés közben sajnos vádlisérülést szenvedett – derült ki az MLSZ-honlap beszámolójából.

Az első percekben több szöglettel is veszélyeztettek a mieink, de védenie Banainak kellett: a 13. percben Kolurisz tesztelte a magyar kapust. Másik újoncunknak sem volt szerencséje: Szántót már a 27. percben le kellett cserélni húzódás miatt. A kényszerű változtatást sajnos hazai gól is követte: bár Prossernek volt ígéretes próbálkozása, az ellentámadásból Donisz szerzett vezetést a görögöknek (1-0). Sok szabálytalanság tördelte a folyamatos játékot a szünetig, hárman is besárgultak az első félidő hajrájában.

A szünetet követően harcos magyar csapat ment fel a pályára, ennek pedig 11 perc elteltével meg is lett az eredménye: Forgács passzából Mervó Bence egyenlített (1-1). Sajnos a döntetlent csak negyed óra erejéig tudtuk tartani: Kolurisz is bevette a magyar kaput, így ismét a görögöknél volt az előny. A tovább támadó hazaiak meg is őrizték ezt a fórt, sőt Kariszisz révén növelték a különbséget, és 3-1-es sikerükkel felléptek a csoport harmadik helyére.

A végén még Mervó gyűjtött be egy újabb sárga lapot, mivel a játékvezető szerint feldobta magát a tizenhatoson belül – vereségével a magyar válogatott a csoport ötödik helyén zár.

– Az első félidőben nem tudtuk uralni a középpályát, ezért akadozott a játékunk. A másodikban azonban feljavultunk, és a kapott gól ellenére is jó mentalitással küzdött a csapat, uralni tudtuk a mérkőzést. A legnagyobb tanulság az, hogy hiába játszol jól, nemzetközi szinten az egyéni hibákat góllal bünteti az ellenfél. A vereség ellenére azt mondom: jól dolgoztak a srácok, a görögök ellen is lett volna esély 1–1 után a magunk javára fordítani a meccset. A sérülések miatt többször kellett váltanunk, ugyanakkor a futballban nincs »ha«, nem szabad kifogásokat keresnünk, tanulni kell a nemzetközi tapasztalatokból, minél többet dolgozni, és menni tovább a megkezdett úton – értékelt a mérkőzés után Michael Boris szövetségi edző.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik