Válogatott

Storck: a legjobb tudásunkat kell nyújtanunk

Korcsmár Zsolt sérülés miatt nem utazott el a válogatottal Lettországba.

Bernd Storck, a válogatott szövetségi kapitány megtartotta a hétfői, lettek elleni rigai mérkőzést megelőző sajtótájékoztatóját, majd a nemzeti együttes utolsó edzését.

– Nem lesz könnyű mérkőzés a holnapi, a lett válogatott erős csapat, még ha el is vesztette pénteki selejtezőjét – fogalmazott Bernd Storck. – Láttam a mérkőzést, és azt gondolom, nem játszott rosszul hétfői ellenfelünk, a feröerieknek szerencséjük is volt, részben ennek köszönhették a győzelmet. A legjobb tudásunkat kell nyújtanunk holnap ahhoz, hogy sikeresen zárjuk az összecsapást. A lett csapatnak erős a védelme, amelyet egy tapasztalt kapus irányít. Kompakt, szervezett játékra számítunk a hazaiaktól, ugyanakkor támadásban is veszélyesek, elsősorban a széleken, gyors játékosaik segítségével képesek megnehezíteni az ellenfél dolgát, erre alaposan fel kell készülnünk.
– Svájc erős csapat, és mi jól játszottunk ellene, de ezen a szinten a hibák gólhoz vezetnek, ez bebizonyosodott pénteken. Egy vereség után minden csapat csalódott, de nem szabad a múlton rágódni, mindig a következő meccs a legfontosabb. Elsősorban a holnapi találkozón jár az eszünk, az a célunk, hogy hasonlóan jó teljesítményt nyújtsunk, mint pénteken, és megszerezzük a három pontot. Intenzív meccs lesz, a kompakt védekezés ellen nem lesz könnyű dolgunk, de meg kell találnunk a módját annak, hogy helyzeteket alakítsunk ki. Ugyanakkor óvatosnak kell lennünk, mert az ellenfélnek gyors támadói vannak, erre nagyon fel kell készülnünk – mondta a szövetségi kapitány.

– Óriási töltetet kaptunk a szurkolóktól, ami segítségünkre lehet majd, hiszen egy vesztes mérkőzés után felállva tapsolták meg a csapatot és köszönték meg a játékot. Nekünk nagyon fontos, hogy jó eredménnyel háláljuk meg a bizalmukat – mondta a sajtótájékoztatón Guzmics Richárd.

Gulácsi Péter azt emelte ki: a Svájc ellen mutatott teljesítmény kell, hogy legyen az alap a válogatottnál, és ennek kell a későbbiekben eredményekkel is párosulnia – írja az mlsz.hu

A sajtótájékoztató után megtartott edzésen a keret mind a 22 játékosa teljes értékű munkát végzett (Korcsmár Zsolt egy kisebb sérülése miatt nem tartott a csapattal Rigába), és egészségesen várja a hétfőn 20.45-kor kezdődő találkozót.

Olvasói sztorik