Válogatott

Szalai: az Eb-n látott produkciót nyújtottuk Svájc ellen

A péntek este duplázó csatár szerint még több elitligában játszó magyar focistára van szükség.

Az első félidőben a kemény harc jellemezte Szalai Ádám játékát, a szünet után azonban kétszer is betalált a Hoffenheim támadója a Svájc elleni vb-selejtezőn. A duplája viszont sajnos egy pontot sem ért, hiszen egy 89. percben kapott góllal 3-2-es vereséget szenvedett a magyar válogatott péntek este. A csatárt nem vigasztalta a két találata a meccs után.

– Természetesen jó érzés kétszer betalálni hazai közönség előtt, de nem tudok teljes mértékben örülni a góljaimnak. Nem a hibákról szeretnék beszélni, hiszen ha a mutatott játékunkat nézzük, mindenképpen pozitív érzésekkel tudok felszállni a buszra – kezdte az értékelését Szalai. – Az Eb-n nyújtott produkciót láthattuk pénteken is. Fájó, mert a végén elveszített meccs mindig fájó, főleg egy ilyen fontos találkozón, de az utóbbi évek magyar focijához képest pozitívum volt a kilencven perc. Viszonylag teljesen új felállásban játszottunk, főleg azért, mert a svájci szélső hátvédek nagyon feljöttek, ezért egy három-öt-kettes rendszerben játszottunk, védekezésnél pedig Dzsudzsák és Stieber is visszazárt. Miután visszahoztuk kétszer a meccset, próbáltuk őket nyomás alá helyezni. Sokan arra számítottak, hogy Svájc fog dominálni, de ez nem így történt. A szélekről ezúttal elég sok beadás jött támadásban, ami az előző mérkőzésen nem feltétlenül volt jellemző. Az eredménytől függetlenül már az első félidőben is jól játszottunk, akár előnybe is kerülhettünk volna.

– Csak úgy fogunk tudni még inkább előrelépni, ha a válogatottban lévő játékosok hétről hétre elitligákban játszanak. Svájc semmi extrát nem mutatott, de játékosaik folyamatosan olyan szinten játszanak, ami által eredményes csapatjátékot tudtak felmutatni végül. Kívánom, hogy az utánunk érkező fiatalok közül sokan meghatározó szerepet töltsenek be topligákban.

Olvasói sztorik