Válogatott

Nagy Ádám: kegyetlenül kihasználták hibáinkat, ilyen a profi foci

A középpályás úgy gondolja, ilyen játékkal meglesz a három pont Lettországban.

Szerencsétlen gólokat kapva, az utolsó percekben bukta el az egy pontot a magyar válogatott Svájc ellen péntek este. A vb-selejtezőben így két forduló után csupán egy ponttal állunk a tabella ötödik helyén. A nemzeti csapat fiatal alapembere, Nagy Ádám is letört volt a lefújás után, de próbált a pozitívumokra is összpontosítani.

– Véleményem szerint sem érdemeltünk vereséget, de ezzel sajnos nem megyünk sokra. A profi foci az ilyen, általában, ha csak két hibánk is van a meccsen, azt kegyetlenül kihasználja az ellenfél, erre láthattunk ma is példát – mondta a Rangadónak a Bologna középpályása. – Az első félidőben Svájc fölénk tudott kerekedni, habár érezni lehetett, hogy tartanak tőlünk, hiszen nem jöttek egész csapattal előre, szervezettek maradtak hátul is. Ekkor még csak kontrákkal tudtunk veszélyesek lenni, a szünetet követően viszont felbátorodtunk, próbáltuk játszani a játékunkat és szép támadásokat is vezettünk.

– Mindenképpen pozitívum, hogy a szurkolók megint olyan küzdeni tudást láthattak, ami az Eb-n végigkísért minket, illetve még az, hogy támadásban szép dolgokat mutattunk, ezekre lehet a jövőben építeni. Az első félidőben volt néhány eladott labdám, illetve olyan párharcok, amikből nem én jöttem ki győztesen, de ezekből csak tanulhat az ember. Teljesen más mérkőzésre számítunk Lettország ellen, de a pénteki vereség után csak a győzelem az elfogadható hétfőn. Nem hiszem, hogy ezzel nyomást helyeznénk magunkra, mivel egyértelműen a három pontért megyünk, de ezzel nem is lesz probléma, ha ugyanilyen játékot mutatunk, mint most.

Olvasói sztorik