Válogatott

Gulácsi szerint kettő-kettő után már csak mi játszottunk győzelemre

A magyar kapus próbál a pozitívumokra építeni; Fiola úgy érzi, a szívük túlságosan vitte előre őket.

A péntek esti 3-2-re elszenvedett Svájc elleni vereség után Fiola Attila és Gulácsi Péter is a sajtó rendelkezésére állt. A vb-selejtező második fordulóját követően csupán egy ponttal áll a magyar válogatott, de a Videoton és az RB Leipzig játékosa is egyetértett abban, hogy hétfőn el kell hozni a három pontot Lettországból.

– Két meccs után egy ponttal állunk a tabellán, nehéz ilyenkor mit mondani, de profi játékosok vagyunk, fel kell állni, és majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég – kezdte a Vidi jobbhátvédje, Fiola Attila. – Szerettük volna megnyerni ezt a találkozót, nagyon csalódott vagyok, mert a csapat nem érdemelte meg a vereséget. Azt beszéltük a társakkal, ha nullára lehozzuk a meccset, megnyerjük a mérkőzést, mert biztosak voltunk benne, hogy egyet minimum lövünk. Lehet, hogy a szívünk túlságosan vitt előre, ezért hibáztunk is hátul, ezt pedig a svájciak könyörtelenül kihasználták. Szerencsénk sem volt, nem érdemeltünk vereséget. Muszáj felállnunk, hétfőn nyernünk kell Lettországban.

– Úgy éreztem a svájciakon, hogy teljesen elégedettek lettek volna a döntetlennel, kettő-kettő után – kezdte csalódottan Gulácsi Péter. – Mi voltunk azok, akik jobban a győzelemre játszottunk, benne volt a harmadik gól a játékunkban, aztán pedig egy olyan bedobás után kaptunk ki, amikor nem is nekik kellett volna következniük. Itt azonban kétszer is lett volna esélyünk egy fejpárbaj után levédekezni a szituációt, majd pedig egy megpattanó lövés után jött a győztes gól. Játékban összességében stabilak voltunk. A második gólnál az nem lepett meg, hogy lövésre vállalkozott Rodriguez, de külsővel találta el, lepattant a labda, és felettem a hosszúba vágódott, így nem védhettem. Csalódott volt mindenki az öltözőben a lefújás után, hiszen a játékunk nagyon egyben volt, de elkerülhető gólokat kaptunk. Extra csalódás, hogy egy pontot sem szereztünk. Meg kell próbálni azonban leszűrni a pozitívumokat a meccsből, hiszen volt belőle jó pár. Hátulról felépített támadásaink voltak, veszélyesen játszottunk, a svájciak nem tudták azt a letámadásos játékot játszani, mint a portugálok ellen.

Olvasói sztorik