Válogatott

A svájci lapok sem szépítik: szerencséjük volt

Azonban – joggal – nagy az öröm a hatpontos rajt után.

Nem sikerült a pontszerzés, noha akár győzelmet is érhetett volna a magyar válogatott hajtós játéka a Svájc elleni világbajnoki selejtezőn. A mieink 3-2-re kaptak ki a Groupama Arénában péntek este egy 89. percben összehozott svájci találattal.

Svájc persze ünnepel, hat pontja van a két legerősebbnek tartott rivális ellen – Portugáliát 2-0-ra verte az első fordulóban –, így érthetően a helyi lapok is méltatják a csapatot. A szalagcímekből válogattunk.

„Őrült játék Budapesten” – vezeti fel összefoglalóját az NZZ, mely szintén kiemeli, hogy a csapat hat ponttal vezeti a selejtezőcsoportot, köszönhetően egy hihetetlen péntek esti mérkőzésnek. Kiemelik, hangorkán várta a csapatokat Budapesten, remek volt a hangulat – az eredmény kapcsán pedig megjegyzik, a 2-2 reálisabb lett volna.

A Blick a győztes gólt szerző Stockert emeli ki, az ő találata jelentette a három pontot a csapatnak. A győzelmet „extrémnek” nevezik, a játékosok dicsérete mellett azt is kiemelik, a szerencse is kellett a sikerhez.

„Happy end az őrült második félidő végén” – ezt már a BazOnline írta, mely álomszerű vb-selejtezős rajtról beszél. A szerencse itt is előkerül, a megpattanó lövéssel nyerő svájciaknak Fortuna is fogta a kezét a lap szerint. A BlueWin szintén Stockert emelte ki, egész pontosan „Joker Stockert” és a szerencsét emlegeti cikkében. Véleményük szerint már az első félidőben is nehéz dolga volt a svájciaknak, meggyűlt a bajuk az egységes magyar csapattal, azonban a végén mégis sikerült a javukra fordítani a mérkőzést.

Összességében a helyi lapok többsége is úgy értékel, közelebb volt a döntetlenhez a svájci csapat, mint a három ponthoz, de a szerencse is kisegítette a legvégén, így nyerni tudott Budapesten.

Olvasói sztorik