Válogatott

Kétszer felállt, de a végén már nem volt válasza a magyar válogatottnak Svájc ellen

Szalai Ádám kétszer egyenlített, de a Hertha játékosa, Stocker döntött a 89. percben.
Világbajnoki selejtező, B-csoport, 2. forduló
Magyarország–Svájc 2-3 (0-0)
Groupama Aréna, 22000 néző. Játékvezető: Björn Kuipers (holland)
Magyarország: Gulácsi – Fiola, Lang, Guzmics, Kádár – Nagy Á., Gera – Dzsudzsák, Kleinheisler (Németh K., 76.), Stieber – Szalai (Nikolics, 87.). Szövetségi kapitány: Bernd Storck
Svájc: Sommer – Lichtsteiner, Schär, Elvedi, Rodríguez – Dzemali, Shaqiri (G. Fernandes, 81.), Behrami – Embolo, Seferovic (Derdiyok, 72.), Mehmedi (Stocker, 88.). Szövetségi kapitány: Vladimir Petkovic
Gólszerzők: Szalai (53., 72.), illetve Seferovic (51.), Rodriguez (67.), Stocker (89.)

93. perc: Vége, kikaptunk, 2-3. Óriási szerencsével nyert Svájc, nem érdemeltünk vereséget, semmivel nem volt jobb ellenfelünk.


90.perc: Óriási tüzijáték a svájci kapu előtt. Nikolics, majd Kádár lő, végül szöglet


89. perc: Ilyen nincs, 2-3. Óriási mázlival talált be az egy perce beálló Stocker. Lövése Lang lábán irányt változtatott.


87. perc: A kétgólos Szalait váltotta Nikolics Nemanja. Gyerünk, Niko, lődd te a győztes gólt!


81. perc: Dzsudzsák szabadrúgása 25 méterről középről, de ezúttal sem talált kaput a csékánk.


77. perc: Hatalmas helyzet előttünk! Stieber kapott ismét jó labdát a balon, amit szinte levezetett az alapvonalig, középen üresen érkezett Németh, de kicsit hosszan kapta a játékszert.


76. perc: A fantasztikusan játszó Kleinheisler helyére érkezik Németh Krisztián.


72. perc: SZAALAAAAAIII MEGINT!!!!! Stieber kapott Dzsudzsáktól remek labdát a bal oldalon a tizenhatoson belül, a Kaiserslautern légiósa kapásból középre emelt, és érkezett Szalai, aki befejelte a kapu bal oldalába, 2-2. Most már nem kellene harmadjára is hátrányba kerülni…


71. perc: Kísértetiesen hasonló szituáció, mint négy perccel ezelőtt, szabadrúgás szemben a kapuval 30 méterről. Dzsudzsák lövése ezúttal a sorfalról szögletre pattan.


67.perc: Fiola maradt le Rodriguezről, aki a jobb oldalon kapta meg a labdát a tizenhatoson belül, és kapásból a hosszú alsóba lőtt, 1-2.


66.perc: Szalai majd Fiola kerül a földre, végül az utóbbi ellen elkövetett szabálytalanságot fújta le Kuipers 30 méterre szemben a kaputól. Dzsudzsák vállalkozott lövésre, erőteljes próbálkozása két méterre fölé szállt.


60. perc: Nikolics, Németh és Lovrencsics melegít a mieink közül az oldalvonal mellett.


53. perc: SZALAAAAAAAAAAAAI , 1-1!!!! Kleinheisler lő kapufát, majd a gólvonal előtt fél méterrel gurult végig a labda, Szalai Ádám közelről bekotorta.


51. perc: Vezet Svájc, 0-1. Lang rúgott a labda mellé a tizenhatoson belül, így Shaqiri előtt óriási ziccer adódott, Gulácsi bravúrral védett, a kipattanó azonban Seferovic elé került, aki bevágta.


50. perc: Stieber 20 méterről leadott lövését magabiztosan szedte le Sommer a bal felsőből.


46. perc: Folytatódik a játék a szünet után, egyik oldalon sem történt csere.


45. perc: Egyperces hosszabbítást követően Kuipers lefújta az első félidőt. A svájciak előtt adódott az eddigi legnagyobb helyzet, de jól játszunk, mi is alakítottunk már ki veszélyes lehetőségeket.


43. perc: Shaqiri adott be félmagasan bal oldalról a tizenhatoson belül, a középen érkező Dzemaili berobbant, de fejese szerencsénkre mellé szállt.


41.perc: Kleinheislerrel szemben követett el szabálytalanságot Embolo a svájci kaputól 45 méterre, a magyar lent maradt a földön, de végül nem kért ápolást, folytatni tudta a játékot.


35. perc: Az elmúlt hét percben többnyire mezőnyjáték folyt, felváltva birtokolták a csapatok a labdát, de nem jutottak a kapuhoz közel.


27. perc: Ezt megúsztuk! Az eddigi legnagyobb helyzet a meccsen! Shaqiri jobb oldali szöglete után Gulácsi védi parádésan Schär fejesét, majd Dzemaili lövését Stieber a gólvonalról fejelte ki.


24. perc: Ismét a svájci kapu elé tevődik át a játék, Dzsudzsák vállalkozott 30-ról lövéssel, egy méterrel kerülte el a kaput, Sommer is rajta volt, de nem volt rossz!


18. perc: Dzsudzsák jobb oldali szögletét először kifejelik, de nem jut messzire a labda, pár másodperccel később Szalai bólintott háttal a kapunak, kb. fél méterrel ment mellé. Ez lehetőség volt!


16. perc: Egészen elképesztő hangulatot varázsolnak a hazai szurkolók a stadionban, nem csak a B-közép tagjai szurkolnak állva, hanem a másik kapu mögött lévő magyar drukkerek is.


10. perc: Az utóbbi percekben beszorítottuk a svájciakat, előbb Kleinheisler, majd Dzsudzsák lövését blokkolták a védők.


6. perc: Rodriguez bal oldali szöglete után Embolóról pattan ki a labda az alapvonalon túlra, veszélytelen volt.


3. perc: A vendégek végezhettek el szabadrúgást bal oldalról, a kaputól 25 méterre, de Ricardo Rodriguez beívelését követően belső védőink kifejelték a labdát.


1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a svájciak indították útjára a labdát.


A hivatalos kezdőcsapatok:

Magyarország: Gulácsi – Fiola, Lang, Guzmics, Kádár – Nagy Á., Gera – Dzsudzsák, Kleinheisler, Stieber – Szalai.

Svájc: Sommer – Lichtsteiner, Schär, Elvedi, Rodríguez – Dzemali, Shaqiri, Behrami – Embolo, Seferovic, Mehmedi.


A vb-selejtező második fordulójában lép pályára a magyar válogatott péntek este hazai pályán Svájc legjobbjai ellen. A vendégek az első körben meglepetésre magabiztosan győzték le az Eb-győztes és a csoportfavorit Portugáliát. A magyarok elleni találkozó előtt pedig a szövetségi kapitányuk, Vladimir Petkovic elmondta, nagyon fontos találkozó lesz a pénteki, hiszen amennyiben begyűjtik a három pontot, akár a csoport első helyére is lehet esélyük.

A magyar nemzeti tizenegy egy hónappal ezelőtt csupán döntetlent játszott a Feröer-szigetek ellen, ezért a szövetségi kapitányunk, Bernd Storck is hangsúlyozta, a csapat sikerre éhes, és ki akarja javítani azt a hibát.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik