Válogatott

Gera Zoltán könnyeivel küszködve értékelt

A két gólt szerző Szalai szerint bátran, támadólag léptünk fel.

A magyar válogatott 3-2-es vereséget szenvedett Svájc legjobbjaitól a világbajnoki selejtezők második fordulójában a Groupama Arénában. A két magyar gólt szerző Szalai Ádám a lefújás után értékelte a találkozót:

– Nehéz összegezni közvetlenül egy ilyen mérkőzés után…úgy gondolom, jó játékot mutattunk be, bátor támadófocit játszottunk, még akkor is, ha többször is mi futottunk az eredmény után. A mutatott játék tehát mindenképp pozitív volt, annál is inkább, hiszen az ellenfél futballistái hétről-hétre rendszeresen játszanak a topligákban, így egy nagyon erős ellenféllel játszottunk kiegyenlített mérkőzést. Sajnos hátul elkerülhető gólokat kaptunk, így elvesztettünk egy olyan találkozót, amit meg kellett volna nyernünk – így a Lettország elleni soron következő találkozó még nagyobb jelentőséggel bír, ott már tényleg kötelező lesz a győzelem – értékelt a Németországban légióskodó támadó.

A mérkőzést szokása szerint végigrobotoló Gera Zoltán annyira csalódott volt a vereség után, hogy interjúja közben a sírás kerülgette:

– Sajnos mindhárom svájci gól magyar hibából született, mi teremtettük a lehetőséget az ellenfélnek, ők pedig kíméletlenül kihasználták ezeket. Ez azért is különösen fájó, mert támadásban jól játszottunk, és megvolt az esélyünk arra, hogy megnyerjük ezt a meccset, de a végén nekik jött ki jobban a lépés. Egy ilyen utolsó pillanatban kapott gólt nagyon nehéz feldolgozni…– mondta a Ferencváros labdarúgója, majd nem bírt tovább a könnyeivel.

Olvasói sztorik