Válogatott

Ettől az öt magyar játékostól félnek a svájciak

Dzsudzsák, Nagy Ádám és Kádár Tamás is a svájci sajtó célkeresztjében.

Már csak néhány órát kell várni az esti Magyarország-Svájc világbajnoki selejtező kezdősípszaváig. A találkozót megelőzően már rengetegen megszólaltak az esélyekről és várakozásokról, a svájci www.24heures.ch portál pedig péntek reggel összeszedte, melyik öt magyar játékosra kell legjobban figyelnie az Európa-bajnok portugálokat legyőző svájci csapatnak.

Dzsudzsák Balázs

A lap szerint a csapatkapitányunk egyértelműen a magyar válogatott és Bernd Storck legtapasztaltabb játékosa. A nyáron az al-Vahda csapatához szerződő szélső a magyarok egyik legjobbja volt a nyári Európa-bajnokságon, főleg Portugália ellen nyújtott kiemelkedőt. Kiemelik, hogy Dzsudzsák bár nem annyira gyors, de nagyon hatékony. A portál emlékeztet, hogy a a PSV-ben eltöltött három szezon során nem véletlenül jegyezte meg Európa Dzsudzsák nevét. Végül hozzáteszik, hogy Yann Sommer kapusnak nem lesz könnyű dolga a lövéseinél.

Gera Zoltán

Harminchét éves kora ellenére sem fogott rajta az idő. A lap kiemeli, hogy a brilliáns középpályás tíz Premier League-szezon után 2014-ben tért vissza a Ferencvároshoz, és az egyik főszereplője volt a magyar válogatott felemelkedésének.

Nagy Ádám

“Tudni akarsz valamit a magyar futballról? A válasz hét betű: Nagy Ádám” – írja a portál. Hozzáteszik, hogy a 21 éves fiú nem akarta átvenni senkinek a helyét, de a tehetsége miatt gyorsan a figyelem középpontjába került. Megemlítik, hogy egy fáradhatatlan labdaszerző középpályás, aki szép dolgokat mutatott az Európa-bajnokságon, ezért olyan klubok figyelmét is felkeltette, mint a Benfica, a Marseille és a Leicester City. Nagy két hónapja játszik a Serie A-ban, a Bolognában pedig nem más a társa, mint a svájci Blerim Dzemaili. Nagy Ádám tagadhatatlanul jó játékos már most, de vajon meddig juthat még el? – teszi fel a kérdést a lap.

Kádár Tamás

A védelem közepén és baloldalán is bevethető hátvédről azt írják, hogy 26 éves kora ellenére óriási rutinnal rendelkezik, ami annak köszönhető, hogy már 16 évesen bemutatkozott a felnőttek között. A cikk szerint Kádár a szakálla miatt olyan, mint egy favágó, de a pályán mutatott stílusa sokkal jobb annál. A Lech Poznan játékosáról megemlítik, hogy egykor a Newcastle nagy ígérete volt, akinek az angol sajtó fényes jövőt jósolt.

Szalai Ádám

A cikk szerint a magyar támadó a Castilla játékosaként három évig termelte a gólokat, és a Real Madrid csapatának ajtaján kopogtatott, de végül sosem ért oda Ronaldóék öltözőjébe. Felhívják a figyelmet Szalai magasságára, és hogy a Bundesligában több kiváló idényt is futott, ezért nem véletlen, hogy játszott a Schalkéban is. A lap hozzáteszi, hogy Szalai elmúlt egy éve nem volt túl sikeres és gólokban gazdag. Remélik, hogy a magyar csatár nem a svájci védelem ellen kezd el újra harapni.

Olvasói sztorik