Válogatott

Shaqiri úgy érzi, jó formában tért vissza sérülése után

A svájciak középpályása szerint szebb gólt szerzett az Eb-n, mint Gera; Sommer bátor és szemtelen magyarokról beszélt.

A pénteken rendezendő Magyaország-Svájc vb-selejtező előtt a svájciak szövetségi kapitánya mellett két alapember, a Stoke City középpályása, Xherdan Shaqiri, és a Borussia Mönchengladbach kapusa, Yann Sommer is a sajtó rendelkezésére állt a Groupama Arénában.

Az ex-Bayernes Shaqiri egyből megkapta azt a kérdést, hogy szerinte joggal választották-e meg Gera gólját a legszebbnek a franciaországi Eb-n.

– A múltról beszélünk, így ez már nem annyira fontos, a jelenre kell koncentrálnunk, de ha már kérdezi, szép gólt lőtt Gera Zoltán, az enyém azonban szebb volt – válaszolta a svájciak húzóembere, majd a pénteki meccsre is kitért. – Az edzőcsere óta a játékstílusunk sokat fejlődött, elsősorban a támadójátékunk az erős, de a védelmünk is nagyon jól megállja a helyét. Erőteljes labdabirtoklást tudunk bemutatni komoly csapatok ellen is, ezt sikerült már bebizonyítanunk az EB- n, aztán pedig nem is oly régen a portugálok ellen is. Az elmúlt három-négy hétben nem léphettem pályára sérülés miatt, de múlt héten a Manchester United ellen jó formában tértem vissza, örülök neki, hogy pontot tudtunk szerezni egy ilyen erős csapat ellen – tért ki egy kicsit a Stoke Cityre is a középpályás.

– A tabellát lehet nézegetni, de mi mégsem ezzel foglalkozunk – kezdte Yann Sommer. – Jó eredményt értünk el a portugálok ellen, de a magyaroknak sokat nőtt az önbizalmuk, és jól játszottak az EB-n. Bátran, szemtelenül fociztak, és élvezték a játékot, figyeltük őket már akkoriban is. Mivel nem érték el Feröer ellen azt az eredményt, amit szerettek volna, biztosak vagyunk benne, hogy úgy lépnek ellenünk pályára, hogy ki akarják javítani a botlást. Mi viszont ismerjük az erősségeiket és a gyengeségeiket, jól felkészültünk belőlük – mondta magabiztosan a svájciak kapusa.

Olvasói sztorik