Válogatott

Heroikus küzdelemben egyenlített, de kiesett az U21-es válogatott – VIDEÓ

U21 Európa-bajnoki selejtező, 9. forduló

Magyarország U21 – Portugália U21 3-3 (1-2)
Gyirmót, 300 néző. Játékvezető: Clancy (skót).
Magyarország U21: Nagy G. – Osváth, Kecskés Á., Szilvási, Hangya – Cseke, Berecz – Sallai (Forgács, 65.), Kalmár (Prosser, 60.), Nagy Do. (Madarász, 89.) – Balogh. Szövetségi edző: Michael Boris.
Gólszerzők: Nagy Do. (26.), Prosser (62.), Balogh N. (78.), illetve Diogo Jota (10.), Joao Carvalho (13.), Daniel Prodence (48.)

Az utolsó szalmaszálat igyekezte megragadni a magyar U21-es válogatott a Portugália elleni Eb-selejtezőn. A már biztos kijutó luzitánok Renato Sanches nélkül érkeztek Gyirmótra, míg a mieink kezdője így nézett ki:

Nagy G. – Osváth, Kecskés Á., Szilvási, Hangya – Cseke, Berecz – Sallai, Kalmár, Nagy Do. – Balogh.

A kispadra szorult Mervó Bence, a Rapid Wiennel Európa Liga-csoportkörben szereplő Szántó Tamás és meccskeretben sem volt az NB I-ben parádézó Géresi Krisztián.

A portugálok már a 10. percben vezetést szereztek, igaz, ehhez kellett a magyar bajnokság listavezetőjének kapusa, Nagy Gergely is. A hálóőr egy szinte vaktában előrevágott labdára érkezett és a tizenhatoson kívül el is érte azt. A Kecskést simán lefutó csatár, Diogo Jota már azt hitte, máshol a játékszer és el is fordult, de Nagy lábáról hátra felé pördült az, így a támadó egyszerűen az üres kapuba lőtt (0-1).

Három perccel később szinte ugyanígy került bajba a magyar csapat. Bedobásunkat követően Balogh Norbert szörnyű labdakezelése miatt elvesztettük a labdabirtoklást, az előrevágott gömb felé futva Diogo Jota ismét méterek alatt vert rá nagy különbséget Kecskésre. Nagy azonban ezúttal nem jött, így a támadó megfordult és középre vezette a játékszert, ahol sarokkal Joao Carvalho elé tette. A passzba egy magyar védő még beleért, így éppen a célszemély elé került, aki egy csellel visszahúzta azt, majd kényelmesen csavart a kapu bal oldalába (0-2).

A 26. percben sikerült zárkóznia a mieinknek, Balogh tört be a tizenhatosra, majd erősen kifelé tolta a játékszert. A kapus, Miguel Silva nem találta el, ennek ellenére óriásit esett, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. Ezt Nagy Dominik kíméletlenül a bal felsőbe vágta (1-2).

A szünet után nem tartottak sokáig a magyar remények: a 48. minutumban Kecskés tört előre, de elvesztette a labdát, így a portugálok néhány passzból előretörtek. A tizenhatosra érve Nagy Gergely megkísérelte szerelni a még pattogó labdát át nem vevő Daniel Prodence-t, de a támadónak sikerült átemelnie hálóőrünket, majd levette és a kapuba passzolt – Osváthnak már csak besodornia sikerült (1-3).

https://www.youtube.com/watch?v=J8l_kUE2PMk

A 62. percben újra szépítettünk. Az egy-két perccel korábban beállt Prosser Dániel kapott labdát Balogh Norberttől, miután Sallai Roland kőkemény becsúszással megszerezte azt. A Honvéd játékosa belépett a tizenhatosra, majd a hosszú sarkot célozta meg, de a védő érintése nyomán mégis a rövid oldalon jutott a kapuba a játékszer (2-3).

https://www.youtube.com/watch?v=aPBsOvSTUNA

A gól után Sallai Rolandot a hátvéd Forgács Dávid váltotta. Kezdeményezőbb volt a magyar válogatott és ez a 78. percben hozott eredményt. Prosser ugratta ki Balogh Norbertet, aki 12 méterről gyönyörűen lőtt a bal alsóba (3-3).

https://www.youtube.com/watch?v=gSJzF3AZ5AE

A 89. percben Nagy Dominiket Mdarász váltotta. Csapkodó és izgalmas volt az utolsó negyedóra, mindkét fél előtt adódtak kisebb-nagyobb helyzetek, de újabb gól már nem esett.

A magyar válogatott a találkozó eredményétől függetlenül kiesett, hiszen a párhuzamos mérkőzésen Izrael 4-0-ra legyőzte Görögországot, így őket már matematikailag sem érhetjük utol.

U21-es Európa-bajnoki selejtező, 4-es csoport

1. Portugália 23 pont
2. Izrael 18 pont
3. Albánia 12 pont (jobb egymás elleni eredmény)
4. Magyarország 12 pont
5. Görögország 10 pont
6. Liechtenstein 0 pont

Olvasói sztorik