Válogatott

Meglepetés a magyar kezdőcsapatban?

Gyurcsó Ádámban bízik a játékelmélet-kutató.

A magyar válogatott péntek este Svájcot fogadja a világbajnoki selejtezősorozat 2. fordulójában. A csapat esélyeiről és pillanatnyi helyzetéről Ferenczi Attila edzőt, szakírót és játékelmélet-kutatót kérdezte a hatharom.com.

– A Nagy Ádám, Gera kettős sokkal hatékonyabb a labdakihozatalok segítésénél, és a folyamatos labdabirtoklás fenntartásánál, mint bármelyik más fedezetkettős – mondta a lehetséges összeállításról. – Ha elfogadjuk Dárdai játékoskategorizálását, miszerint vannak zsenik, vezérek és csapatjátékosok, valamint a zseniknek mindig játszani kell, Dzsudzsák helye biztosnak tűnik. Ha nincs is kiemelkedő formában, a pontrúgásai mindig gólveszélyesek, valamint – sajnos – a legjobban cselező játékosunk.

A Svájc elleni keretben találunk néhány új arcot is. Megkérdezték Ferenczitől, hogy Vida Máté, Bognár István, Gyurcsó Ádám vagy Korcsmár Zsolt mekkora erősítést jelenthet a csapatnak.

– Talán Gyurcsót tudnám elképzelni kezdőként, gyors, jól lő, lendületből jól cselez, és jó formában van egy erősebb bajnokságban.

És hogy kiket hiányol?

– Balogh Norbert a kedvencem a Palermóból, de ő jelenleg nincs játékban.

Olvasói sztorik