Válogatott

Majdnem ugyanaz a tizenegy kezdhet, mint Ausztria ellen az Eb-n

Az MTI szerint Bernd Storck alig változtat az Eb első meccsén látott csapaton a pénteki, Svájc elleni vb-selejtezőn.

Mint az osztrákok ellen

A magyar válogatott pénteki várható kezdőcsapata az MTI szerint: Gulácsi Péter – Fiola Attila, Guzmics Richárd, Lang Ádám, Kádár Tamás – Nagy Ádám, Gera Zoltán – Stieber Zoltán, Kleinheisler László, Dzsudzsák Balázs – Szalai Ádám.
A magyar válogatott kezdőcsapata Ausztria ellen az Eb első meccsén: Király Gábor – Fiola Attila, Guzmics Richárd, Lang Ádám, Kádár Tamás – Nagy Ádám, Gera Zoltán – Dzsudzsák Balázs, Kleinheisler László, Németh Krisztián – Szalai Ádám.
Ahogy látszik, ez alapján mindössze két helyen változna a kezdő: a visszavonuló Király Gábor helyére Gulácsi Péter kerül a kapuba, míg Németh Krisztián helyén Stieber Zoltán kap lehetőséget. Persze ez egyelőre nem a hivatalos kezdőcsapat, de tippnek egész jónak tűnik.

Bernd Storck szövetségi kapitány nagyon várja a magyar válogatott pénteki világbajnoki selejtezőmérkőzését, mert a sikeres Európa-bajnokság után először lép pályára saját közönsége előtt, amelyet azzal szeretne megörvendeztetni, hogy gólokat szerez Svájc ellen.

– Jól felkészültünk, mindenki jó formában van. Intenzív játékra, nehéz mérkőzésre számítunk – jelentette ki határozottan a német szakember a telki edzőközpontban tartott csütörtöki sajtótájékoztatón. – A svájciak domináns futballt játszanak, sokat van náluk a labda, de nemcsak rájuk kell koncentrálni, hanem magunkra, a saját játékunkra, ahogy ez az Eb-n is sikerült.

Arra a felvetésre, hogy a feröeri döntetlen után rendkívüli jelentőségű a három pont megszerzése, mivel vereséggel ötpontosra nőne a nemzeti együttes hátránya, míg győzelemmel hétfőn a rigai meccsen a csoportelsőségért léphetne pályára, Storck úgy válaszolt az MTI-nek, hogy magát és a csapatot sem terheli azzal, hogy kombináljanak feltételes eredményekkel.

– Mindegyik játékosuk nagyon tapasztalt nemzetközi szinten is, így nem lesz gondjuk a sérültek és az eltiltott Granit Xhaka pótlásával – mondta Storck a rivális hiányzóiról, és azt is megjegyezte, neki is öt jó csatára van, azaz Böde Dániel és Priskin Tamás kiesése megoldható problémát jelent.

Szalai Ádám úgy vélte, nagyon erős válogatottal találkoznak, ezért az Eb-n mutatott teljesítményre van szükség a jó eredmény eléréséhez. Azt hozzátette, hogy van hasonlóság a mostani és az Eb-bemutatkozás között, amikor is az esélyesebb és jobb erőkből álló osztrákokat sikerült 2-0-ra legyőzniük.

Stieber Zoltán a svájciak bravúros diadaláról azt mondta, hogy az Európa-bajnok portugálok 2-0-s legyőzése nagyszerű rajtot jelent számukra a világbajnoki selejtezősorozatban, de nem volt annyira egyértelmű a meccs, mint azt az eredmény mutatja.

A magyar válogatott szeptemberben gól nélküli döntetlennel kezdett Feröer-szigeteken, pénteken pedig 20.45-től a Groupama Arénában fogadja a hozzá hasonlóan Eb-nyolcaddöntős svájci csapatot, majd hétfőn Lettország vendége lesz. A hatosban szerepel még Andorra és Portugália.

A kilenc selejtezőcsoport első helyezettjei jutnak ki a 2018-as, oroszországi vb-re, a nyolc legjobb második pedig pótselejtezőt játszik a részvételért. Pénteken az M4 Sporton a meccs előtt egy órával indul az a felvezető műsor, amelynek vendége lesz Bernd Storck szövetségi kapitány, megszólalnak a játékosok és a szurkolók is. A mérkőzés helyszíni szakértője Juhász Roland 94-szeres válogatott labdarúgó, a stúdióvendég pedig az UEFA Kupa-győztes Buzsáky Ákos lesz.

Olvasói sztorik