Válogatott

Playboyként látják a svájciak Dzsudzsákot

Nagy Ádámtól tartanak a riválisnál, Gulácsit a kezdőbe várják.

Hazai pályán fogadja a magyar válogatott péntek este Svájc legjobbjait. A Schweizer Radio und Fernsehen cikkírója egy „Mit kell tudni a kelet-európai ellenfélről?” felütéssel hat pontban mutatja be a magyar csapatot.

Csökken a fociláz az országban?

A szerző leírja, hogy remekül szerepelt a magyar a válogatott a nyári Európa-bajnokságon, de a hangulat valamelyest alábbhagyott, miután a Feröer-szigetek elleni találkozó döntetlennel zárult. Kiemelik ugyanakkor azt is, hogy hamar elkelt minden jegy a Svájc elleni mérkőzésre.

Magyar foci: tovább erősödik a német vonal

Hangsúlyozzák azt is, hogy a német vonal nemcsak a válogatott háza-táján, hanem a klubcsapatok szintjén is erősödik. Kiemelik, hogy az éllovas Vasast és a címvédő Ferencvárost is német mester irányítja.

Ki helyettesíti a szürke mackós hőst?

A lap leírja, hogy Király Gábor a sikeres Eb-szereplés után lemondta a válogatottságot, helyét pedig Gulácsi Péter örökölte meg. Tehát azt várják, hogy Svájc ellen biztosan a RB Leipzig kapusával kezdődik a magyar csapat összeállítása.

Dzsuzsdák Balázs, a Playboy

Az srf.ch szerint a legnagyobb figyelmet a magyar médiában Dzsudzsák Balázs kapja – mivel nemcsak teljesítményére, hanem a magánéletére is sokan kíváncsiak. Kiemelik, hogy a Dinamo Moszkva játékosaként összetört egy Lamborghinit.

Melyik játékosra kell külön figyelmet szentelni?

A svájciak leginkább a támadóktól, Szalai Ádámtól és Nikolics Nemanjától tartanak, de Nagy Ádámra is külön felhívják a figyelmet. A Bologna játékosát nagy tehetségként mutatják be, aki a középpálya közepén kelthet zavart.

Mi a helyzet a magyar szurkolótáborral?

A cikk írója nincs különösen jó véleménnyel a magyar ultrákról – azt írják, hogy néhány erőszakos drukker az Izland elleni Eb-csoportmérkőzésen megpróbált bejutni az ellenfél szektorába. Valamint arról számol be az srf.ch, hogy korábban a szurkolók egy kisebb csoportja azért került a címlapokra, mert migránsokkal került összetűzésbe.

Olvasói sztorik