Válogatott

U21: Bernd Storck célja a „családegyesítés”

Portugália ellen mérhetik le a fiatalok fejlődését.

A magyar U21-es válogatott a veretlen, eddig mindössze egy gólt kapó Portugáliát fogadja a gyirmóti stadionban Európa-bajnoki selejtezőn, csütörtökön. A fiatalok kéthetes felkészülés után várják az összecsapást. Az első héten Telkiben, a felnőtt válogatott keretével együtt készülhettek.

Bernd Storck szövetségi kapitány továbbra is következetes abban, hogy megfelelő teljesítmény esetén lehetőséget ad a jövő reménységeinek is, hiszen a Svájc ellen készülő távlati keretében ott szerepelt több U21-es válogatott is.

– A párhuzamos összetartás célja, hogy a fiatalok érezzék: az U21-es válogatott már a felnőtt csapat előszobája, és a két keret egy nagy családként élje meg a felkészülést, a játékosok ismerjék meg egymást és a válogatott játékstílusát, miközben erősödik a közösség csapatszelleme is – fogalmazott Bernd Storckaz MLSZ honlapján.

A kapitány emlékeztetett ró, hogy az U21-es válogatottunk két évvel ezelőtt U19-esként már találkozott a portugálok legjobbjaival, és akkor 6-1-es vereséget szenvedett, ám úgy gondolja, azóta erősödtek a magyarok, és fejlődésüknek jó tesztje lesz az előttünk álló mérkőzés.

Az U21-es csapatot a német Michel Boris szövetségi edző vezeti, aki augusztusi érkezése után rögtön magyarul kezdett tanulni, de a beilleszkedéshez és az eredményes munkához arra is szükség volt, hogy edző és csapata hosszabb időt töltsön együtt. Mint megjegyezte: a beilleszkedésben, a játékosok megismerésében rengeteg segítséget kapott a magyar kollégáktól és a háttérstábtól is.

A magyar válogatott három győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel jelenleg a negyedik helyet foglalja el csoportjában, amelyet Portugália már biztosan megnyer. A csütörtöki, gyirmóti találkozó 18.45-kor kezdődik.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Banai Dávid (Újpest FC), Horváth Dániel (ETO FC Győr), Nagy Gergely (Vasas)

Védők: Forgács Dávid (Ancona), Hangya Szilveszter (Vasas), Hegedűs János (Swietelsky Haladás), Lenzsér Bence (Paksi FC), Kecskés Ákos (Újpest FC), Osváth Attila (Vasas), Szilvási Péter (DVSC), Szivacski Donát (Vasas)

Középpályások: Berecz Zsombor (Vasas), Cseke Benjámin (Újpest FC), Kalmár Zsolt (RB Leipzig), Madarász Márk (Gyirmót FC), Szántó Tamás (Rapid Wien)

Támadók: Balogh Norbert (Palermo), Géresi Krisztián (Videoton FC), Holender Filip (Budapest Honvéd), Mervó Bence (Slask Wroclaw), Nagy Dominik (Ferencváros), Prosser Dániel (Budapest Honvéd), Sallai Roland (Palermo), Zsótér Donát (Budapest Honvéd)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik