Válogatott

Teljes kerettel készül a válogatott

Kedden az utolsó játékosok is csatlakoztak a Svájc és Lettország ellen készülő kerethez.

Három nappal a Svájc elleni, hazai világbajnoki selejtező előtt teljessé vált a mieink kerete, megérkezett Telkibe a hétfőn még bajnokit játszó Bese Barnabás és Megyeri Balázs.

A keddi programban egy délutáni edzés szerepelt, de délelőtt is mozogtak a játékosok, akik egyénileg dolgoztak. Volt, aki kondicionáló jellegű feladatokat végzett, de olyan is, aki kerékpározott.

Délután már a társakkal gyakorolt Fiola Attila is, aki hétfőn még nem edzhetett a többiekkel, így elmondható, hogy a keret minden tagja egészségesen várja a pénteki világbajnoki selejtezőt.

Szerdán ismét egy edzést vezényel a játékosoknak Bernd Storck szövetségi kapitány – írja az MLSZ honlapja.

14 év után folytatódik a nagy presztízsű párharc

A magyar válogatott az osztrákok után a svájciakkal találkozott a legtöbbször története során, a pénteki világbajnoki selejtezőt megelőzően azonban 14 éve mérkőzött egymással a két gárda.

A legutóbbi összecsapásra egy ciprusi torna keretében került sor, amelyen a svájciak 2-1-re győztek a harmadik helyért rendezett meccsen. Magyarországon 1998-ban vendégeskedett legutóbb Svájc, amely akkor 2-0-s vereséggel távozott.

A tétmérkőzéseket tekintve a legutóbbi négy alkalommal nyeretlen maradt a magyar csapat – két-két döntetlen és vereség –, így 1981-ig kell visszatekinteni a mostanáig utolsó fontos győzelemre, amely éppen világbajnoki selejtezőn történt.

A párharc eddigi 44 meccse során 30 magyar győzelem mellett kilenc svájci siker és öt döntetlen született.

Olvasói sztorik