Válogatott

„Mindenki szeretné, hogy a nyári futballhangulat folytatódjon”

Juhász Roland szerint a magyar labdarúgó-válogatott számára kulcsfontosságú lesz a Svájc és Lettország elleni két világbajnoki selejtező-mérkőzés.

„A játékosok tisztában vannak a meccsek tétjével, a sikerhez azonban szükség lesz a szurkolókra is. Mindenki szeretné, hogy a nyári futballhangulat folytatódjon, ehhez azonban eredmények kellenek, Svájcot hazai pályán le kell győzni” – mondta a székesfehérváriak védője a molcsapat.hu oldalon.

Juhász Roland kiemelte, hogy az elmúlt hónapok eredményei megmutatták, egyetlen válogatott sem mehet biztosra, jól látszott ezt a feröeri mérkőzésen, amikor a magyar csapat szoros meccset játszott a hazaiakkal.

A 33 éves védő a nyári Európa-bajnokság után jelentette be visszavonulását a nemzeti együttestől. A Videoton játékosa 94 szereplésével harmadik helyen áll a válogatott örökrangsorában.

„A legutóbbi válogatott meccsen a Himnuszt hallgatva hiányzott a csapat, de a döntésem egy hosszú folyamat eredménye. Ez pályafutásom legnehezebb döntése volt, de szurkolók a korábbi csapattársaimnak” – mondta Juhász Roland.

A fehérváriak játékosa szerint a kontinensviadalon való szereplés volt a pályafutása csúcsa, és amikor bekerült az Európa-bajnoki keretbe, eldöntötte, hogy lezárja válogatott pályafutását.

A nemzeti együttesünk pénteken fogadja a svájci csapatot telt házas mérkőzésen. A rivális az Európa-bajnok portugálok 2-0-s legyőzésével rajtolt a sorozatban. A magyar együttes hétfőn Lettország vendége lesz a harmadik fordulóban.

Olvasói sztorik