Válogatott

Nagy a titkolózás, az utolsó pillanatban dől el, ki pótolja Xhakát

Korábban már beszámoltunkarról, hogy a svájciak legnagyobb sztárja, Granit Xhaka eltiltás miatt nem léphet pályára a Magyarország elleni vb-selejtezőn. Nagy kérdés, ki helyettesíti az Arsenal sztárját a középpályán, a válogatott mestere, Vladimir Petkovic azonban nem kapkodja el a döntést.

– Meglátjuk, ki helyettesíti Xhakát, még van pár napom dönteni a kérdésről. Vannak természetesen elképzeléseim, meglátjuk, hogy a középpályára támadóbb vagy inkább védekezőbb szellemű játékost építek-e be. Három-négy tréning vár még csapatra, ezek alapján meglátjuk, kire milyen pozícióban lehet számítani. Nincs kizárva Zakaria bevetése, miért ne tölthetné be ő ezt a szerepkört?! Egy biztos: az utolsó pillanatban döntök csak arról, ki lép Xhaka helyén pályára Budapesten. Minden körülmények között győzelemre törünk – hangsúlyozta a bosnyák kapitány.

A sérüléshullám miatt utólag kapott meghívót a svájci válogatottba Léo Lacroix, aki az egyik jelölt a másik nagy hiányzó, Johan Djourou pótlására. A Saint-Étienne 24 éves védője elárulta, mi érzett, amikor kiderült, ő is készülhet Magyarország ellen.

– Éppen a sziesztámat töltöttem, amikor kaptam a hívást, hogy készülhetek a svájci válogatottal Djourou sajnálatos sérülése miatt. Érzelmes pillanat volt számomra, amikor meghallottam a jó hírt, először el sem akartam hinni. Sokat dolgoztam az elmúlt években azért, hogy a nevem számításba jöjjön, örülök, hogy a sok munka kifizetődött. Arról, hogy ki helyettesítheti Johant, a mester dönt, keményen dolgozom az edzéseken, és szeretném bizonyítani, rám is lehet számítani – nyilatkozta a fiatal védő.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik