Válogatott

Korhut úgy érzi, sokat fejlődött, hiszen az NB I-től erősebb bajnokságba igazolt

Az Izraelben légióskodó hátvéd örül, hogy támadó feladat is jut neki klubjában; Vida Máté Gera váltótársa lenne néhány éven belül.

Bernd Storck és Gera Zoltán mellett a Hapoel Beer-Seva légiósa, Korhut Mihály és a Vasas középpályása, Vida Máté is nyilatkozott a Telkiben tartott sajtótájékoztatón. Az izraeli csapat szélsője rendkívül elégedetten számolt be első élményeiről új csapatánál.

– Nagyon örülök, hogy klubot tudtam váltani, ez feldobott, hiszen sikerült kimozdulnom a komfortzónámból. Jól érzem magam ott, jó csapathoz kerültem, amit már az EL-ben is bebizonyítottunk . Bízom benne, hogy valamelyik mérkőzésen szerephez jutok a válogatottban is, ha így lesz, akkor igyekszem jó teljesítményt nyújtani és győzelemhez segíteni a csapatot mindkét meccsen – bizakodott a bal szélső focista. – Izraelben más felállásban játszunk, mint a Lokinál, ami által más poszton is lehetőséget kaptam már. Ez mindenképpen pozitívum, hiszen ezt a válogatottnál is tudom hasznosítani. Támadó vénám is van, hiszen korábban támadó posztokon is játszottam már, így egyáltalán nem jelent gondot elől besegíteni. Legtöbbször csere voltam eddig a nemzeti csapatnál, hiszen Kádár Tomi nagyon jó játékos. Azt már ennyi idő alatt is éreztem, hogy az izraeli egy erősebb bajnokság, mint az NB I, fejlődtem már, de a szövetségi kapitány feladata eldönteni, ki legyen a kezdőben, nekem azt kell bebizonyítanom, hogy helyem van a csapatban. Kezdem megszokni a kinti időjárást, a nagy meleget, a ma délelőtti edzésen nagyon fura volt a szeles körülmény. Októberben költözik ki hozzám a feleségem is, így mindenképpen könnyebb lesz megszokni az új környezetet – összegzett Korhut.

– Feröer-szigetek ellen már a kispadon lehettem, aminek nagyon örültem, szeretnék bizonyítani, és valamelyik meccsen pályára lépni – ezek már Vida Máté szavai. – Külön öröm, hogy éllovas csapat tagjaként érkezhettem a válogatotthoz. Hasznos volt az előző hét, amin a felnőtt és az U21-es válogatott együtt gyakorolt. Próbálok az idősebb játékosoktól sokat tanulni, főleg Gera Zolitól, hiszen egy poszton játszunk. Sok fiatal játékos bizonyíthatott, és sok szép dolgot láthatott a szakmai stáb. Remélem, előbb-utóbb én fogom váltani Gerát a válogatott kezdőjében, de mindenképpen van benne még néhány jó év – tekintett a jövőbe a Vasas fiatal játékosa.

Olvasói sztorik