Válogatott

Gera szerint az Eb-formánál is több kell, ha győzni akarunk Svájc ellen

A válogatott rutinos középpályása ismét fiatalnak érezte magát az U21-es játékosok mellett.

Hétfőn két edzéssel készült a már a légiósokkal is kiegészülő magyar válogatott a Svájc és Lettország elleni vb-selejtezőkre. Bernd Storck szövetségi kapitány mellett a nemzeti tizenegyünk rutinos középpályása, Gera Zoltán is elmondta várakozásait a fontos mérkőzések előtt.

– Újra fiatalnak éreztem magam az elmúlt héten az U21-esekkel való közös edzés során, egészséges vagyok, várom a mérkőzést. Amennyiben lehetőséget kapok, szeretnék élni vele. Van most körülbelül tíz-húsz fiatal játékos, akikben már nagyjából negyven-ötven NB I-es meccs van, ami mindenképpen egy pozitív dolog. Azt láttam rajtuk, hogy ebből kifolyólag nagyon éretten játszanak már. Az elkövetkező időszakban biztos vagyok benne, hogy lesznek fiatal játékosok, akik fel fognak kerülni a válogatottba. Kicsit újoncnak is éreztem magam, annyi fiatal volt körülöttem, de ez az élet rendje. Eb-forma kell Svájc ellen, hiszen bizonyították, hogy egy nagyon jó csapat, komoly tagja a mezőnynek – dicsérte pénteki ellenfelünket a Ferencváros középpályása, majd azt is elmondta, mi kellhet a győzelemhez.

– Talán még annál is jobb teljesítményre van szükség, hogy megverjük őket, hiszen az egyik legjobbként estek ki Franciaországban, rendes játékidőben nem is szenvedtek vereséget. Fontos, hogy a tudásunk legjavát nyújtsuk, de a hazai pálya és a közönség mellettünk szólnak. Eddig sikerült úgy felkészülnünk, ahogy kellett minden csapatból, a svájciakat is teljes mértékben feltérképezi majd a szakmai stáb. Láttam a portugálok elleni meccsüket, kevés helyzetük volt, de azokat nagyon jól értékesítették. Azon leszünk, hogy meglepetést okozzunk, taktikát még nem sikerült elsajátítanunk, de ezen a héten erre lesz lehetőségünk. Nem az motivál, hogy elérjem a századik válogatott meccsemet, hanem az, hogy jó teljesítményt nyújtsak, a legjobbak között szeretnék focizni minél tovább – így zárta Gera Zoltán a sajtótájékoztatóját Telkiben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik