Válogatott

Miriuta: Reális esélye van a válogatottnak Svájc ellen

A Miriuta László által irányított CFR Cluj-Kolozsvár a múlt héten bravúros idegenbeli győzelmet arattott a Steaua Bukarest felett, amelyet egy döntetlen követett a Gaz Metan ellen. A korábban Győri ETO-t is irányító szakember a Goalnak nyilatkozott az elmúlt időszakról és a magyar válogatottról is.

– Fantasztikus volt a Steaua elleni siker. Kolozsváron óriási boldogságot okoztunk a szurkolóknak, hiszen legutóbb közel 70 éve sikerült a Steaua ellen idegenben győzni. Mi mindenhova nyerni megyünk, így pénteken a Tirgu Mures otthonába is – kezdte Miriuta László.

– Négy meccset játsszunk tizenkét nap alatt, ami eléggé megterhelő, de a keret jó ahhoz, hogy hozzuk az eredményeket. Igaz viszont, hogy a nyáron három komoly játékerőt képviselő focistánk is távozott, így az ő hiányukat még több munkával kell pótoljuk – folytatta az egykori magyar válogatott labdarúgó.

Megnehezíti a Kolozsvár dolgát, hogy 6 pontos hátrányból kellett kezdeniük a bajnokságot az előző idényben elkövetett átigazolási szabálytalanság miatt. Miriuta nem örül ennek, de nem is aggódik.

– Ha ez a hat pont meglenne, akkor már dobogósok is lennénk és nem a kilencedik helyen állnánk. Elsődleges cél a rájátszásba való bejutás, azaz az első hat hely valamelyike, de látva a mezőnyt és a csapatomat, akár a dobogó is elérhető. Főleg abban az esetben, ha a téli szünetben tudunk még újabb játékosokat igazolni.

A magyar válogatott következő ellenfele Svájc, amely az első körben legyőzte az Eb-győztes portugálokat. Ennek ellenére Miriuta derűlátó a fontos világbajnoki selejtező előtt.

– Ne tagadjuk, nem indult jól a rajt, hiszen Feröert meg kellett volna verni. Svájc igen erős csapat, de reális esélyünk van ellenük, hiszen az Eb-n hozzájuk hasonlóan komoly játékerőt képviselő csapatokat is megvert vagy megszorított a magyar válogatott.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik