Válogatott

Bernd Storck kihirdette végleges, szűkített keretét

Ők huszonhárman készülhetnek tovább Svájc ellen.

Pénteken lezárult a magyar válogatott Svájc és Lettország elleni vb-selejtezőkre való felkészülésének első szakasza: az U21-es keret tagjaival közös délutáni edzés után az elmúlt hét hasznosságát hangsúlyozó Bernd Storck szövetségi kapitány kihirdette 23 fős szűk keretét a soron következő két tétmeccsre.

A bő keretből két-két kapus és védő, Kovácsik Ádám és Nagy Gergely, illetve Botka Endre és Hangya Szilveszter nem tudta beverekedni magát a végleges csapatba, míg a középpályáról Nagy Dominik és Kovács István, a csatársorból pedig a sérült Böde Dániel maradt ki.

A végleges keret tagjai vasárnap találkoznak ismét Telkiben, és ekkor már a légiósok is csatlakoznak a kerethez, bár akad olyan játékosunk is közöttük, aki csak kedden érkezik majd meg klubkötelezettségei miatt. A válogatott október 7-én hazai pályán Svájc, 10-én pedig idegenben Lettország ellen lép pályára a vb-selejtezőben.

A magyar férfi labdarúgó-válogatott kerete:
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Megyeri Balázs (Greuther Fürth)
Védők: Bese Barnabás (Le Havre), Fiola Attila (Videoton FC), Guzmics Richárd (Wisla Kraków). Kádár Tamás (Lech Poznan), Korcsmár Zsolt (Vasas), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva), Lang Ádám (Dijon)
Középpályások: Elek Ákos (DVTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Nagy Ádám (Bologna), Vida Máté (Vasas)
Támadók: Bognár István (DVTK), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin), Kleinheisler László (Darmstadt), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Németh Krisztián (al-Garafa), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Stieber Zoltán (Kaiserslautern), Szalai Ádám (Hoffenheim)
Olvasói sztorik