Válogatott

Storck: Svájc ellen teljesen más lesz, sokkal jobb meccsre számítok

A szövetségi kapitány kitért a sérült játékosok állapotára és Thomas Doll bíráló nyilatkozatára is.

Vasárnap kora délután megérkeztek Telkibe a hazai bajnokságban futballozó válogatott kerettagok – a sérült Böde Dániel és Botka Endre kivételével -, hogy elkezdjék a ráhangolódást a Svájc elleni vb-selejtezőre. Az U21-es csapat tagjai az A-válogatottal együtt készülnek majd péntekig, beleértve a teszteket és az edzéseket is. A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck kedd délelőtt tartott sajtótájékoztatót Telkiben, ahol kiemelte az U21-es és a felnőtt válogatott közös gyakorlásának pozitívumait.

– A legfontosabb először is, hogy ezen a héten a felnőtt és az U21-es válogatott tagjai együtt gyakoroljanak, és így készüljenek fel az előttük álló feladatra, e mellett pedig az is fontos, hogy a fiatal játékosok érezzék, hogy folyamatosan figyeljük őket – kezdte a német szakember. – Mindkét válogatott ugyanabban a stílusban játszik, most pedig a fiatalok megtapasztalhatják, hogy komolyan figyeljük őket, és számítunk rájuk a jövőben. Vannak tehetséges játékosok az U21-ben, reméljük ezt meg is mutatják a Portugália és Görögország elleni mérkőzéseken – mondta Storck, majd az első csapat sérültjeiről is szót ejtett.

– Priskin Tamás és Böde Dániel egyáltalán nem tud részt venni ezen az összetartáson, még a következő héten sem lesznek bevethetők. Korcsmár Zsolt és Lovrencsics Gergő játéka kérdéses, néhány vizsgálaton még át kell esniük, de pozitív vagyok, hiszen az U21-ből jó játékosokkal tudnánk őket pótolni – adott helyzetjelentést a szövetségi kapitány, majd kitért Thomas Doll azon nyilatkozatára, amelyben a háromhetes bajnoki szünetet bírálta. – Azt gondolom, hogy ez nem volt kritika az ő részéről, csupán mindenkinek megvan a saját célja, mint ahogyan nekem is. Úgy gondolom, egy ilyen összetartás egy nagyon jó lehetőség arra, hogy fejlődjön a magyar foci, és közelebb kerüljön a nemzetközi szinthez. Sajnos mivel nincs egyetlen klubcsapatunk sem, akik a héten részt vennének a nemzetközi kupákban, így ki kell használnunk ezt az időt arra, hogy együtt legyenek a játékosok. Mindkét válogatottunk számára nagyon fontos 2-2 meccs következik, és ezekre nyújt nagyszerű felkészülési lehetőséget a hosszabb összetartás – mondta Storck, majd végül a Svájc elleni meccsre is kitért. – Jobb meccsre számítok egyértelműen, mint a Feröer ellen. Legutóbb sajnos nem játszottunk jól, és ezt a játékosok is tudják. Nagyon sok oka volt ennek, de nem akarok kifogásokat keresni. Svájc ellen teljesen más lesz, és minden erőnkön azon leszünk, hogy sikeresek legyünk, és ebben a szurkolóink is segíteni fognak. A légiósaink vasárnap és hétfőn csatlakoznak hozzánk, sőt lesz, aki csak kedden, de azon vagyunk, hogy az ezt követő időt a lehető legjobban kihasználjuk és profi módon készítsük fel a csapatot Svájc ellen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik