Válogatott

Össztűz alatt Storck – egyre több kritika éri a szövetségi kapitányt

Két külföldi edző és a Honvéd tulajdonosa is értetlenkedik a német szakember kérésére átszervezett NB I-es program miatt.

Még csak egy vb-selejtezőn vagyunk túl a sikeresnek ítélt Eb óta, de máris a magyar futball egyre több szereplője fogalmazza meg kritikáját a válogatott szövetségi kapitányával szemben. Bernd Storcknak már a feröeri meccs előtt nekiment a Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway, aki azt sérelmezte, hogy a szakember folyamatosan a klubokat szapulta, miközben előre mentegetőzött az eredmény miatt. A klubtulaj aztán a héten tovább fúrta a kapitányt, amikor az NB I programjának felforgatása miatt panaszkodott – írja a Bors.

– Európában egyedüliként a bajnokságot teljes mértékben alárendelték a nemzeti csapat felkészülésének… Támogatom az intézkedést addig, amíg annak nyilvánvaló eredménytelensége be nem bizonyosodik. Remélem, nem lesz igazam, és ha a nemzeti bajnokság szurkolóinak elriasztása, leértékelése árán is, de a válogatott jó eredményt ér el – fogalmazott blogjában Hemingway. Egyetértett vele a Videoton elleni 1-1 után Thomas Doll, az FTC edzője is.

– Három nap múlva fontos mérkőzést játszunk az Újpest ellen, erre most erőt kell gyűjtenünk, utána a válogatottnak lesz három hete, hogy felkészüljön a vb-selejtezőre – mondta ironikusan, és hozzátette. – Ilyen hosszú bajnoki szünet csak ebben a ligában létezik.

A Videoton norvég edzője is kritizált.

– Jó alapot ad a hosszú felkészülés a nemzeti csapatnak, igaz, az első héten a légiósok még nem állnak rendelkezésre, viszont a mi játékosaink fontos edzésekről hiányoznak majd. A Fradi elleni meccsünk is jobb lehetett volna, ha a bajnokság a szokott ritmusában zajlik – mondta a norvég Henning Berg.

Olvasói sztorik