Válogatott

Ők 30-an! Egyre meglepőbb Storck válogatott kerete

Sok-sok fiatalnak ad esélyt a német szövetségi kapitány.

Bernd Storck szövetségi kapitány kihirdette a magyar válogatott bő keretét, amely a Svájc elleni hazai vb-selejtezőre készül.

A 30 fős keretben ismét helyet kaptak az OTP Bank Ligában jól teljesítő fiatalok, így Kovácsik Ádám, Botka Endre, Hangya Szilveszter, Nagy Dominik, Nagy Gergely vagy Vida Máté, tehát a szakvezető továbbra is következetes abban, hogy megfelelő teljesítmény esetén lehetőséget ad a jövő reménységeinek is. Mellettük ismét ott lesz a keretben Gyurcsó Ádám is, aki rendszeres játéklehetőség mellett jól teljesít a Pogon Szczecinnél – írta a szövetség honlapja.

A fiatalok közül többen pályára léphetnének még az U21-es válogatottban is, amely szintén az A-válogatott mellett készül majd Telkiben a portugálok elleni Eb-selejtezőre.

A szövetségi kapitány a felkészülés során mutatott teljesítményeket is mérlegelve dönt majd a már közvetlenül a Svájc elleni vb-selejtezőre készülő, szűkített keretről.

A magyar válogatott bő kerete

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (Videoton FC), Megyeri Balázs (Greuther Fürth), Nagy Gergely (Vasas)
Védők: Bese Barnabás (Le Havre), Botka Endre (Budapest Honvéd), Fiola Attila (Videoton FC), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Hangya Szilveszter (Vasas), Kádár Tamás (Lech Poznan), Korcsmár Zsolt (Vasas), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva), Lang Ádám (Dijon)

Középpályások:
Bognár István (DVTK), Elek Ákos (DVTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Kovács István (Videoton FC), Kleinheisler László (Darmstadt), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Nagy Ádám (Bologna), Nagy Dominik (Ferencváros), Vida Máté (Vasas)
Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin), Németh Krisztián (al-Garafa), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Stieber Zoltán (Kaiserslautern), Szalai Ádám (Hoffenheim)

A Svájc elleni hazai találkozóra korábban minden jegy elkelt. A jegyeket először az MLSZ Szurkolói Klubjának tagjai vásárolhatták meg – a csoport továbbra is várja új tagjait is, hiszen a csatlakozás jelentős kedvezményeket biztosít a következő hazai meccsekre is.

A klubtagságot a szurkolók minél jobb kiszolgálása érdekében vezette be az MLSZ a nemzeti csapat mérkőzéseire. A bérletkedvezmény keretében a regisztrált klubtagok a vb-selejtezőkre szóló, hazai mérkőzésekre belépést biztosító bérlet árából 30% kedvezményt kapnak. A jegykedvezmény keretében a Szurkolói Klub tagjai automatikusan 15% kedvezménnyel vásárolhatnak belépőket a magyar válogatott mérkőzéseire, de azok, akik bérlettel rendelkeznek bármely OTP Bank Ligában szereplő csapathoz vagy rendszeresen vásárolnak jegyet az első osztályú mérkőzésekre, további (lojalitási) kedvezményt vehetnek igénybe, amellyel együtt a kedveszmény mértéke elérheti a 25 százalékot is.

A Svájc elleni világbajnoki selejtezőt október 7-én rendezik Budapesten a Groupama Arénában, ezt követően pedig október 10-én Lettországban lép pályára a magyar válogatott.

Magyarország a 2018-as, oroszországi vb egyetlen olyan európai selejtezőcsoportjában szerepel, amelyben három Eb-nyolcaddöntős gárda van: az Európa-bajnok Portugália mellett Svájc, a Feröer-szigetek, Lettország és Andorra lesz az ellenfelünk. A kilenc csoportból csak az első helyezettek jutnak ki a tornára, míg a nyolc legjobb második pótselejtezőt játszik majd a részvételért.

Olvasói sztorik