Válogatott

Storck: nincs okunk elkeseredni

A szövetségi kapitány szerint a feröeri döntetlen után nem változtak esélyeink.

A szövetségi kapitány a válogatott hazaérkezése után elmondta: bár mindenki csalódásként élte meg a feröeri pontvesztést, nem szabad tragikusan felfogni a keddi döntetlent – olvasható az MLSZ oldalán.

A magyar válogatott repülőgépe szerdán kora délután landolt Budapesten, a leszállás után Brend Storck szövetségi kapitány és Fiola Attila állt az újságírók rendelkezésére a reptéren.

– Nem árulok el titkot azzal, ha azt mondom, nem játszottunk jól Feröeren, az ilyesmi azonban minden csapat életében előfordul – mondta a szövetségi kapitány. – Mi a megszokottnál visszafogottabban futballoztunk, a feröeriek viszont jó napot fogtak ki, így végül meg kellett elégednünk az egy ponttal. Az azonnali tapasztalatokat megbeszéltem a játékosokkal is, és bár mindenki csalódott az eredmény miatt, nincs okunk elkeseredni. Nagyon hosszú út áll előttünk, ezzel a döntetlennel nem változtak az esélyeink a sikeres szereplésre. A Svájc elleni következő vb-selejtezőre még jobban fel kell készülnünk, amiben remélhetőleg az is segítségünkre lehet, hogy addigra mindenhol elindul a bajnokság, és a játékosok több mérkőzést tudhatnak maguk mögött.

Fiola Attila kiemelte: bár a feröerieknek is voltak helyzeteik, a hátvédsor jól végezte a dolgát, megfelelően működtek együtt a játékosok.

– Nem volt különösebb probléma a védekezéssel, ezzel együtt természetesen van még miben javulnunk a következő mérkőzésekig. Ez volt az első mérkőzésen az Eb-n elszenvedett sérülésem óta, de nem éreztem semmit ebből a sérülésből, ezen a meccsen igazolást nyert, hogy immár teljesen egészséges vagyok, és készen állok a játékra – így a Videoton FC védője.

Olvasói sztorik