Válogatott

Sebők szerint ha Stieber berúgja, most Storck az Isten

A korábbi válogatott futballista az egyéni megmozdulásokat és a váratlan húzásokat hiányolta.

Az egykori válogatott labdarúgó, most szakkommentátorként dolgozó Sebők Vilmos a Goalnak nyilatkozott a Feröer-szigetek ellen 0-0-val végződő mérkőzés után.

– Mindhárom alkalommal szenvedtünk eddig a skandinávokkal, miért nem megy nekünk Feröer ellen?

– Nem lepődtem meg, bennem is frissen él az a két meccs, amit említettél. Kint Szalai góljával nyertünk, de – legyünk őszinték – nem volt benne abban a meccsben a győzelmünk, aztán itthon is nagyon nyögvenyelősen sikerült a győzelem. Tegnap este többet vártam volna a támadásainktól, hiszen az Eb-n sok gólt rúgtunk, azt gondoltam kicsit bátrabbak és kezdeményezőbbek leszünk.

– Az viszont kiderült, hogy nem sokan fognak nyerni Feröeren és igenis meg fognak szenvedni velük! Lehet, hogy csalódás számunkra, de nézzünk körül, a franciák nulla-nullát játszottak a fehéroroszokkal, Svájc megverte az Európa-bajnokot, nagyon kiegyenlítődött a mezőny. A kreativitás, ami az Eb-n több volt bennünk, az hiányzott belőlünk. Az egyéni vállalkozó kedv, a váratlan, ez mindenkiből hiányzott. Ez egy biztonsági játék volt, senki sem mert igazán kezdeményezni, ez pedig még Feröer ellen sem elég. Egyetlen kidolgozott helyzetünk volt, a legvégén, amikor Stieber helyzetét lábbal védte a kapus, de az igazság az, hogy igazságos eredmény lett a null-null.

– Sokak szerint a magyar válogatott akkor jó, amikor az ellentámadásokra építhet és nem nekünk kell kezdeményeznünk. Ez a mérkőzés is ezt támasztotta alá, te ezzel egyetértesz?

– A mi játékosállományunk szerintem nemzetközi szinten talán nem éri el még az európai középszintet sem. Mi abban voltunk az Eb-n is kiemelkedőek, hogy nagyon egységesek, szervezettek voltunk. Amikor viszont nekünk kell egy úgymond gyengébb csapat ellen támadni, beszorítani az ellenfelet a kapujához, az nekünk annyira nem megy. Oda kellenek az átlagon felüli képességű játékosok, akik nálunk hiányoznak.

– Lehet, hogy Svájc vagy Portugália ellen jobban fekszik majd a játék. Azt gondolom, Storcknak abban viszont igaza van, hogy sokat számít, amikor a játékos meccsben van, mert amikor már két-három hónapja megy a bajnokság, akkor nagyobb önbizalommal, jobb formában játszanak a játékosok – lehet, hogy akkor Stieber is belövi már a helyzetét, és akkor most mindenki örülne, és megint Storck lenne az Isten.

A teljes interjú ITT olvasható.

Olvasói sztorik