Válogatott

„Az Eb-n lenyűgözőt nyújtó magyarok közel álltak a vereséghez”

Sokan elintézik a magyar válogatott meccsét egy mondattal, de van olyan lap, mely szerint Feröer ugyanúgy teljesített, mint az Európa-bajnok. Lapszemle.

A magyar szurkolók számára természetesen óriási csalódással ért fel válogatottunk Feröer-szigeteken szerzett egy pontja kedd este a világbajnoki selejtező első körében. A Rangadó.hu azonban kíváncsi volt a nemzetközi visszhangokra is, ezért honlapunk összeszedett néhány külföldi írást a meccsről.

A legtöbb médium elintézi a Feröer-szigetek – Magyarország mérkőzést azzal a mondattal, hogy gól nélküli végeredmény született. Ez talán azt is jelenthetné, hogy számukra nem meglepetés a végkifejlet, legalábbis sok helyen nem tálalják szenzációként. Amelyik oldal azonban néhány mondatban összefoglalja a meccs lényegét, az már sokkal inkább nem várt eredményről ír.

A francia L’Équipe a „Feröeriek megakasztották Magyarországot” címmel kezdi az összefoglalót, majd kiemeli, hogy ezek szerint Feröer ugyanúgy teljesített, mint az Európa-bajnok Portugália, utalva ezzel arra, hogy Magyarország az Eb-n döntetlent játszott ellene.

A feröeri nordlysid.fo fantasztikus hazai csapatot említ, a cikk szerzője szerint ritkán látható jó játékkal rukkoltak elő a házigazdák. Lars Olsen csapata az első percektől kezdve uralta a játékot, és az történt a pályán, amit elterveztek. A magyaroknak csupán az utolsó pillanatokban akadt egy lehetőségük, előtte többször is vezetést szerezhetett volna a feröeri csapat, de a szurkolók így sem elégedetlenkednek a mutatott teljesítménnyel, hiszen a meccs előtt szinte mindenki a vendégeket tartotta esélyesebbnek.

A Sky Sports is nagy meglepetésként számol be a meccs végeredményéről. Ahogyan írják, a dicséretes feröeriek sokkal közelebb álltak a három pont megszerzéséhez, mint az Eb-n lenyűgöző teljesítményt nyújtó magyarok.

Az ESPNmár valamivel hosszabb összefoglalóval ír a meccsről, és ez a lap is főként a feröeriek teljesítményét emeli ki, akiket csak centik választottak el, hogy behúzzák a hazai meccset. A magyarok az egész mérkőzés alatt csupán a végén voltak veszélyesek Stieber és Elek Ákos révén.

Olvasói sztorik