Válogatott

A lengyel után a magyar válogatottnak szurkol a lublini B-közép

Ezt az U21-válogatott tagjai is megtapasztalhatták.

U21-es válogatottunk lenyűgöző fogadtatásban részesült Lengyelországban: az egész stadion megtapsolta a magyar himnuszt, a lefújást követően a két csapatot együtt éltette a B-közép, amely meccs közben többször is „Ria, ria, Hungária!” rigmussal éltette a mieinket. A buzdítás nem volt előre megtervezve, a Lublin Arénában improvizáltak a szurkolók – írja a keddi, 1-1-gyel végződő mérkőzés összegzésében az MLSZ honlapja.

– Amikor a magyarok ellen játszunk, az nekünk ünnepnap. „Polak, Wegier, dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki”, vagyis „lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát”. Mindenki ismeri a mondást, de mi tényleg komolyan is vesszük. A magyarok buzdítását nem találtuk ki előre, a helyszínen jött az ötlet, improvizáltunk – mesélte az mlsz.hu-nak a drukkolás hátteréről Mateusz, a B-közép tagja.

– Alapvetően a városi klubnak, a Motor Lublinnak szurkolunk. Most csak a negyedik osztályban játszik a csapat, de ez minket a szurkolás szempontjából egyáltalán nem zavar. Nem tartjuk magunkat ultráknak, de imádunk meccsre járni, a válogatottat is követjük. Amikor megtudtuk, hogy jön a magyar U21-es válogatott, nem volt kérdés, hogy kint leszünk a stadionban. A lengyel csapat után nekünk a magyar az első, az Eb-n is minden meccsüket követtünk, óriási élmény volt nagy tornán látni mindkét országot. És ami a legszebb: egyikünk sem kapott ki a végső győztes Portugáloktól! – hangsúlyozta Mateusz, akinek feltett szándéka, hogy a közeljövőben Budapesten is megnézze a magyar válogatottat.

– Remélem, Oroszországban is találkozunk! – üzente a magyaroknak.

Olvasói sztorik