Válogatott

Itt a lehetőség! Játékosmegfigyelők előtt focizik a magyar válogatott

Tízezer nézőt várnak a lengyelországi felkészülési meccsre.

A selejtezőcsoport jelenlegi állása szerint nem tűnik valószínűnek, hogy Magyarország U21-es csapata kijut majd a 2017-es Európa-bajnokságra. A mieink azonban most mindenképpen Eb-hangulatot élhetnek át, hiszen a rendező Lengyelország vendégei lesznek. A szervezők tízezer szurkolóra számítanak, és a hírek szerint játékosmegfigyelők, illetve a lengyel klubok képviselői is ott lesznek a stadionban.

A magyarok 18 játékossal indultak el és vasárnap éjjel értek a meccs helyszínére, Lublinba. A rossz időjárás miatt a hétfői városnézés elmaradt, így az mlsz.hu beszámolója szerint tulajdonképpen a lengyel csapat kielemzésével kezdődött a nap. Az első edzésre csak este került sor a 15 ezres Lublin Arénában.

A körülményeket valamelyest talán nehezíti, hogy a felkészülési meccset egy új típusú, FIFA-minősített labdával játsszák. A magyar válogatott emiatt nagyrészt labdás feladatokat végzett az edzés alatt.

– Teljesen más, mint az a labda, amit például az Eb-n láthattunk, nehezebb, és talán keményebb is. Szokni kell, az biztos, de nem ezen múlik majd a meccs – mondta róla Szilvási Péter, a Debrecen és az U21-es válogatott középső védője, míg Andrusch József, a csapat kapusedzője dicsérte a labdát, mondván, nem szitál, nem repül össze-vissza, így aztán nem kergeti őrületbe a kapusokat.

A magyar válogatott kedden már nem tart edzést, közös séta, majd egy utolsó megbeszélés szerepel a programban a 17.30-kor kezdődő felkészülési meccs előtt.

Olvasói sztorik