Válogatott

Nagy Ádám szomorú az eredmény miatt, a kreativitást hiányolta

Gulácsi Péter szerint hazai közönség előtt Svájc ellen több esélyünk lehet.

A magyar válogatott 0-0-s döntetlennel kezdte meg vb-selejtezős küzdelmeit. A Feröer-szigetek elleni találkozót első ízben Gulácsi Péter értékelte.

– A mérkőzés előtt beszéltük, hogy nem szabad legyinteni a feröeri csapatra, azt gondolom, ezt a mai mérkőzés is megmutatta – kezdte a kapus. Megpróbáltunk futballozni, felvállaltuk a játékot, míg az ellenfél kontrákra építkezett, ami veszélyes volt. Azt gondolom, helyenként jól játszottunk, a végén volt két lehetőségünk, de sajnos a gól nem jött össze. Hatalmas szél volt a stadionban, de ez nem lehet kifogás, hiszen az ellenfélnek is ugyanúgy fújt. Műfüvön készültünk egész héten, készültünk ezekre a körülményekre. Talán pontosabban kellett volna játszani, de fiatal csapatunk van és felvállaltuk a játékot.

Jól tudtuk eddig is, hogy kell majd a selejtezős sorozatban a bravúr is. A következő mérkőzésünket otthon vívjuk saját közönségünk előtt, velük kiegészülve lehet esélyünk Svájc ellen, hallottuk, hogy legyőzték Portugáliát. Király Gábor fontos láncszeme és személyisége volt a csapatnak, a mai mérkőzésen megpróbáltam csak a saját feladatomra koncentrálni, és nem azzal foglalkozni, hogy az ő helyét örököltem meg.

Nagy Ádám így értékelte a mérkőzést a lefújás után:
– Szomorúak vagyunk az eredmény miatt, de nem szabad sokáig búslakodni, sok mindenki szenvedni fog még Feröeren. Jól felkészültünk az ellenfélből, kompakt volt a feröeri gárda, ráadásul a hibáinkra vártak. Felesleges labdavesztéseink voltak, illetve a kulcspillanatokban nem jó döntéseket hoztunk. A végén volt ajtó-ablak helyzetünk, de nem sikerült eldönteni a három pont sorsát.
Nem szeretnék a körülményekre panaszkodni, nem volt könnyű dolgunk, de ez ugyanígy sok csapat dolgát megnehezíti majd. Kicsit kreatívabbnak kell lennünk a jövőben, hogy megtaláljuk a helyzeteket, és a lehetőségekkel élnünk kell.

Olvasói sztorik