Válogatott

Prosser a hajrában egyenlített, döntetlen a lengyelek ellen

A magyar U21-es válogatott a 91. percben egalizált Lengyelországban.

Felkészülési mérkőzés

Lengyelország (U21) – Magyarország (U21) 1-1 (1-0)
Magyarország: Banai – Szivacski, Lenzsér (Bobál, 65.), Szilvási, Tamás (Forgács, 57.) – Cseke – Márkvárt, Madarász (Polgár, 78.), Prosser, Varga (Zsótér, 57.) – Géresi (Mervó, 65.).
Gólszerző: J. Jach (28.), ill. Prosser (91.)

A magyar U21-es válogatott szeptember 1-jén Eb-selejtező meccsen 4–0-ra verte Liechtensteint, öt nappal később pedig már Lengyelországban volt jelenésük a fiataloknak. A hazai Eb-re készülő házigazdák elleni felkészülési mérkőzés jól szolgálta a portugálok és a görögök elleni Eb-selejtezőre való felkészülést.

A 17:30-kor kezdődő találkozónak a mieink a Banai – Szivacski, Lenzsér, Szilvási, Tamás – Cseke – Márkvárt, Madarász, Prosser, Varga – Géresi tizeneggyel vágtak neki.

Az MLSZ tudósításából kiderült, hogy a lengyel közönség nagyon sportszerű tapssal hallgatta végig a magyar himnuszt.

Az első félidőben a hazaiak egygólos előnyre tettek szert: a 28. percben egy 25 méteres szabadrúgásból szerezték meg a lengyelek a vezetést, Banai nem védhette a bal alsóba vágódó labdát, 1-0. J. Jach korai góljára Prosser Dániel a 91. percben tudott válaszolni. A Honvéd játékosa a csereként beállt Zsótér passza után egy gyönyörű csúsztatással vette be a lengyel kaput – így alakult ki az 1-1-es végeredmény.

Az MLSZ tudósításából az is kiderült, hogy a “Ria, Ria, Hungária!” rigmussal fogadta a lengyel közönség a magyar csapatot.

Olvasói sztorik