Válogatott

Világsztárok lakhelyén pihen a válogatott Feröeren

Raúl, Henry és Giggs is megfordult már abban a szállodában, ahol a magyar csapat tartózkodik.

Vasárnap délután indult útnak a magyar válogatott Feröer-szigetekre, hogy lejátssza első mérkőzését a vb-selejtező keretein belül. Játékosaink és a szakmai stáb még aznap megérkeztek a célállomásra, és el is foglalták helyüket a 33 évvel ezelőtt megnyílt Hotel Foroyar szállodában.

A Feröer-szigetek nem egy kimondott turistaparadicsom, ezért nem meglepő, hogy a szigetországban nem botlik lépten-nyomon exkluzív szállodába az ide látogató. Ez olyannyira így van, hogy mindössze egyetlen olyan hotel van Feröeren, ami nagyobb csoportok igényes elszállásolására is alkalmas. Ez a 4 csillagos Hotel Foroyar, amelyben jelenleg két válogatott is lakik: a feröeri és a magyar. A szállodának két szárnya van, így a két csapat egymástól távol, a hotel két ellentétes szegletében van elszállásolva – írja válogatott hivatalos honlapja.

Az országban betöltött szerepéből adódóan szinte minden Feröerre látogató illusztris vendég itt száll meg. A szálloda büszkén hirdeti, hogy az elmúlt években, évtizedekben megannyi híresség töltött el legalább egy éjszakát falai között. Többek között Ryan Giggs, Raúl, Thierry Henry, Oliver Kahn neve is be van vésve a “büszkeségeink” táblácskába, de megszálltak már itt híres zenészek, politikusok is, Bryan Adamstől Bill Clintonig.

A hotel egyébként Torshavn városa felett egy hegytetőn található, ahonnan – az itt meglehetősen ritkán tapasztalható – jó idő esetén csodás a panoráma, rálátni az egész városra.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik