Válogatott

Telt ház és nagy szél vár a válogatottra Feröeren

Gángó András, a feröeri U21 kapusedzője számolt be a világbajnoki selejtező előtti várakozásokról.

A feröeri U21-válogatott magyar kapusedzője szerint az országban nagy várakozás előzi meg a magyarok elleni keddi világbajnoki selejtezőt, amelyen telt ház, azaz 4800 néző várja Bernd Storck csapatát a tórshavni Tórsvollur Stadionban.

Gángó András az M4 Sportnak nyilatkozva elmondta, a helyi közvélemény pozitívan tekint a mérkőzés elé és jó eredményt vár a feröeri csapattól. A házigazdák játékosai két lehetőséggel számolnak: amennyiben a magyar csapat úgy játszik, ahogyan az utolsó két egymás elleni Eb-selejtezőn, akkor látnak esélyt legalább egy döntetlen vagy akár egy győzelem kiharcolására is. Ha viszont a magyarok az Eb-n látott formájukat mutatják, akkor nem sok jóra számítanak.

A kapusedző hozzátette, a feröeri keretből a balhátvéd, a Brann Bergenben játszó Gilli Sörensen az utolsó bajnokiján agyrázkódást szenvedett, így ő nem állhat Lars Olsen szövetségi kapitány rendelkezésére. Pályára léphet ugyanakkor az a három középpályás alapember, akik a tavaly októberi, budapesti mérkőzésről eltiltás miatt hiányoztak. A feröeri csapat minden valószínűség szerint négy védővel fog felállni, a három középpályás közül egy inkább a védekezést, kettő a támadást fogja segíteni. Elől két szélső és egy előretolt ék fog játszani.

Gángó elmondta, Lars Olsen szerint játékosai kiváló formában vannak, ami leginkább annak köszönhető, hogy a légiósok nagy része már alapemberként játszik dán vagy norvég klubcsapatában. A kapitány szerint „négyéves ténykedése alatt ez a legjobb feröeri csapat”.

Keddre egyébként 70-80 km/órás szelet jósolnak. Napközben valószínűleg szakadni fog az eső, estére viszont száraz, tiszta idő várható.

Olvasói sztorik